banner564

Ligin kalbi gece atacak

K-Pet Süper Ligi’nde bu hafta zirve mücadelesi adına çok önemli maçlar oynanacak

Ligin kalbi gece atacak
banner598

 Abdullah ZAİFOĞLU

K.Pet Süper Lig’de bu hafta ile birlikte ilk yarıda son 5 haftaya girildi. Yenicami’nin son maçta mağlup olması ile ligde mağlubiyeti olmayan takım kalmadı. Buna karşın G. Birliği galibiyetle tanışamayan tek takım durumunda.
  Son 3 sırada yer alan takımlarımızdan Girne Halk Evi, Esentepe ve G. Birliği’nin işleri çok zor görülüyor. Her geçen hafta diğer takımlardan uzaklaşıyorlar.
  Bu hafta yine zirve mücadelesi adına çok önemli maçlar oynanacak. Lider Yenicami ile Magosa T. Gücü 25’er puanda ve averajla ilk 2 sırada yer alıyorlar. Takipçileri Cihangir de sadece 5 puan gerilerinde.   
  Haftanın dikkat çeken maçları gece oynanacak maçlar olacak. Doğan Türk Birliği ile Magosa Türk Gücü, Yenicami ile de Cihangir takımları karşı karşıya gelecek.
  Gündüz oynanacak maçlar saat 14.00’da, gece oynanacak maçlar ise 18.30’da başlayacak.

Gönyeli-Binatlı: (Çıkış arayanların maçı)
  Gönyeli hafta sonunda çıkışta olan T. Ocağı karşısında deplasmanda farklı bir galibiyet alarak kendine geldi diyebiliriz. Binatlı, maçını da kazanarak biraz daha yukarılara çıkmak ve alt taraf ile ilişkisini tamamen kesmek isteyecek. 
  Binatlı, arka arkaya 2 mağlubiyet alarak 10 puanda kaldı. Offor’un ayrılmasından sonra gol yollarında çok daha fazla zorlanmaya başladı. Lefke deplasmanından sonra Gönyeli ile de deplasmanda oynayacak. Maçtan puansız ayrılması halinde diğer maçların sonuçlarına göre de çok daha zor duruma düşebilir.  

Esentepe-Çetinkaya: (Hedefleri çok farklı
  Esentepe kötü bir sezon geçiriyor. Tabi ki bu da kadroları ile alakalı. Mevcut kadrolarını en azından devre arasında güçlendirmek zorundadırlar. Yoksa ligi erken bitirebilirler. Aldığı puanların tümünü kendi evinde aldı. Bu maçtan da puan veya puanlar alarak ümitlerini biraz daha taşımak isteyecekler. 
  Çetinkaya son 2 maçını gol yemeden kazanmasını bildi. Rakibinin ligdeki durumuna aldanmazsa istediği sonucu alabilir. Kaptan Serkan’ın oynamaması onlar için büyük kayıp. Ancak Esentepe’nin yerinde daha farklı oynadığını unutmamalıdır. Kazanırsa çok rahatlayacaklar.

Baf Ülkü Yurdu-Lefke: (Ev sahibi şansını kaçırmak istemiyor) 
  Baf ülkü Yurdu rakiplerinin bir birleri ile oynayacağı haftada olası şansını kaçırmak istemiyor. Kazanarak rakiplerinin yaşayacağı puan kayıplarını avantaja çevirmeye çalışacak. Doğan T. Birliği karşısında kendi evinde ilk kez puan kaybeden Baf ülkü Yurdu bunu telafi edebilme şansına sahip.
  Lefke, haftalar sonra zor da olsa kazanarak zorlu maç öncesi moral buldu. Zaten dar olan kadrosunda 2 yabancı oyuncusu Allen ve Candy ile Yakup’un da olmaması onları fazlası ile sıkıntıya sokacak. Rakibinin olabilecek avantajı değerlendirmek isteyecek olması maçın ne kadar zor geçeceğini gösteriyor. Alınabilecek 1 puan çok çok değerli.


Girne Halk Evi-K.Kaymaklı:(GHE artık puan istiyor)
  Sadece evinde puanlar alabilen Girne Halk Evi, son 5 maçında puanla tanışamadı. Artık kazanmak ve moral bulmak isteyecek. Mutlak puan veya puanlar isteyen rakibi karşısında bulabileceği pozisyonları harcamazsa kazanabilir.  
  K. Kaymaklı son 3 maçta 7 puan alarak alttaki rakiplerinden çok olmasa da uzaklaşmış durumda. Yine de rahat bir durumda değildir. Rakibinin kötü gidişi onları aldatmamalı. Tıpkı rakibi gibi bulabileceği pozisyonları harcamamalıdır. Gençlerin her geçen hafta takıma alışmaları onalar adına iyi bir gelişme.

G. Gücü-Merit Alsancak Yeşilova: (Her sonuca açık)
  Bir tarafta 6 haftadır kazanamayan G. Gücü, diğer tarafta teknik adam değişikliğinden sonra arka arkaya 3 maç kazanan Merit A. Yeşilova.
  G. Gücü artık kazanmak ve alt sıralara daha fazla yaklaşmak istemiyor. Gol atmalarına rağmen yedikleri gol sayısı çok fazla. Özellikle defans hattındaki sorunları onların maçlardaki en büyük handikapları.
  Merit A. Yeşilova arka arkaya aldığı galibiyetlerle bu haftalar adına alt sıralardan uzaklaştı. Kadrosu ile orantılı oynamayan Merit A. Yeşilova çıkışını sürdürmek için bu deplasmandan en azından puansız ayrılmamalıdır. Kazanabilecek güçleri de vardır.

G. Birliği-T. Ocağı: (Ev sahibi ilk peşinde)
  G. Birliği ligde galibiyetle tanışamayan tek takım. Kendi evinde oynayacağı maçı kazanıp sezon adına galibiyetle tanışmak isteyecek. En büyük sıkıntıları olan kadro yetersizliğinin sıkıntısını yaşıyorlar. Sürekli kaybetmeleri onların maça olan konsantrelerini de kaybediyor. Zor bir maça çıkacaklar.
  T. Ocağı yakaladığı çıkışına kendi evinde Gönyeli’ye mağlup olarak kendisi dur dedi. Hiç de beklemediği mağlubiyetle üst sıralar için yakalayabileceği avantajını tepmiş oldu. Hiç de iyi olmayan rakibi karşısında galibiyete biraz daha yakın görünse de böyle maçları oynamak her zaman çok zordur.

Yenicami-Cihangir: (Zirvevenin kritik maçı)
  Bu maç öylesine bir maç ki sadece kendilerini değil birçok takımı da yakından ilgilendiriyor. Yenicami, son 2 maçta 5 puan kaybederek Magosa T. Gücü ile puanlarını eşitledi. Cihangir 3 maç arka arkaya kazanarak zirve mücadelesine daha fazla dâhil oldu. Yenicami kazanarak kendi işini kendi çözmek isterken, Cihangir kazanıp zirveye tamamen ortak olmak isteyecek. Kaybederse biraz daha gerilerde kalabilir. Bu maçta ortaya çıkacak sonuç kendileri kadar zirve için mücadele eden diğer takımları da fazlasıyla ilgilendiriyor. Daha sakin olan, sadece oyununa konsantre olan, hakemle oynamayan takımın kazanacağı bir maç olacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474