banner564

Trump ile 50 dakika

G-20 Zirvesi için Buenos Aires’te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok liderle görüştü

Trump ile 50 dakika
banner598

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi kapsamında ikili temaslarda bulundu. İlk görüşmesini Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yapan Erdoğan daha sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile de bir araya geldi. Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile görüşen Erdoğan, daha sonra ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı May ile de bir araya geldi.

Erdoğan, görüşmelerinde ülkeler arasındaki işbirliği konularına değindi. 
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında dün kili temaslarda bulundu. 
İlk görüşmesini TSİ ile 16.30'da Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yapan Erdoğan daha sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. 
Görüşmenin başında kısa bir açıklama yapan Erdoğan, sözlerine mevkidaşı Putin'e teşekkür ederek başladı.
Erdoğan, "G20 marjında bir araya gelmek beni son derece mutlu etti. Bu ara hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. Bizler görüşürken arkadaşlarımız bir araya geldiler" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk akımıyla ilgili yaptığımız görüşmeler büyük önem arz ediyor. Bu arada İdlib ile ilgili olarak İstanbul'daki dörtlü zirve çok çok büyük önem arz etti. Tabii atmamız gereken çok daha farklı adımların olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Putin'den Türkiye ile iş birliği vurgusu
Zirvede Erdoğan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Putin, "Bundan kısa bir süre önce İstanbul'da bir araya gelme imkânı bulmuştuk. Türk Akım Deniz Yatağı inşaatının bitişini birlikte kutlamıştık" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin dış politika konularında bir ortak olarak ne denli güvenilir olduğunu kanıtladığını vurgulayan Putin, iki ülke ilişkilerinin çok farklı alanlarda devam ettiğini söyledi.
Ticari ilişkilerde de istikrarlı bir artış olduğuna dikkati çeken Putin, şunları kaydetti:
"Önce bu projenin (Türk Akım Deniz Yatağı) ulusal ekonomimizin ve enerji güvenliğinin sağlanmasına büyük katkısı olmaktadır. Sadece bizler için değil bütün Avrupa çapında bu söz konusu olacaktır. Ayrıca çok farklı alanlarda iş birliğimiz devam etmektedir. Aramızdaki ticari ilişkilerde oldukça istikrarlı bir artış var. Bunu hem geçen yıl hem bu yıl gördük. Bu toplantıyı verimli iş birliğimizin bir göstergesi olarak addediyorum. İş birliğimizde çok önemli ilerlemeler kaydediyoruz. İstanbul toplantısı sonrasında da bu ilerlemeye dair çok güzel sinyaller, mesajlar almaya devam ediyoruz."

Trump ve May ile de görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump G20 zirvesi kapsamında bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider G20 Zirvesi kapsamında ikinci kez bir araya geldi. Erdoğan-Trump görüşmesi 50 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüşmesinin ardından İngiltere Başbakanı Theresa May'i kabul etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473