banner564

Maç başlamadan kriz başladı

Organizasyona katılacağını açıklayan Mustafa Akıncı, organizasyonun rum yönetimindeki sahaya alınması sonrasında katılmayacağını açıkladı

Maç başlamadan kriz başladı
banner598

 Pile’de bugün oynanacak NEA Salamina – Mağusa Türk Gücü maçının ara bölge yerine Güney Kıbrıs Rum yönetimindeki sahada oynanacak olması krize neden oldu.

Akıncı Anastasiadis ile telefonda konuştu
Yaşanan gelişmeler üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın  Rum lider Anastasiadis ile telefonla görüştüğü açıklandı. 
Yapılan açıklamada “Konuyla ilgili olarak Sayın Anastasiadis’in talebi üzerinde bugün Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Anastasiadis ile telefonda görüştü. Kendilerine bu konudaki gelişmeler aktarıldı. Sayın Anastasiadis’in de dostluk maçının ara bölgede olmasına bir itirazının olmadığı anlaşıldı.” denildi. 

Maç güneyde oynanacak
Bütün bu gelişmelerden sonra Birleşmiş Milletler’in ara bölgede yapılması planlanan etkinliğin güvenliği konusunda önlem alamayacakları yönündeki açıklamaları üzerine, maçın tekrar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafındaki sahada oynatılması yönünde girişimler başlatıldı.

Akıncı katılmayacak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Peace and Sport organizasyon sorumlularının kendilerine ilettiği şekilde, maçın ara bölgede yapılması durumunda katılmaya hazır olacağını, ancak Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yapılacak etkinliğe  iştirakinin ise mümkün olamayacağını duyurdu.

Saat 10.00’da çocuklar maç yapacak
Merkezi Monako’da olan, sporun gücünü kullanarak barışı teşvik eden uluslararası tarafsız ve bağımsız spor organizasyonu “Peace and Sport”un organize ettiği dostluk maçı, saat 10.00’da Pile sahasında, köyün Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum olan iki ilkokulunun çocuklarının oynayacağı futbol karşılaşması ile başlayacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473