banner564

“Rasyonel bir üründür”

TDP Başkanı Özyiğit, federasyonun romantik barışçıların ülküsü olmadığını söyledi

“Rasyonel bir üründür”
banner598

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs’ta olası bir birleşme modeli olarak federasyon tezinin bazılarının sandığı gibi romantik barışçıların sarıldığı bir ülkü olmadığını belirtti. Özyiğit “Federasyon, yarım asırdan fazladır iki toplum arasında yapılan görüşmelerin bizlere bıraktığı birikimin rasyonel bir ürünüdür” dedi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), sosyal demokrat hareketin başlangıcının 43. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.
“Gelenekten Geleceğe 43 Yıl” sloganıyla düzenlenen geceye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Zeki Çeler, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Güney Kıbrıs’tan AKEL ve Yeşiller Partisi temsilcileri, TDP’liler, TDP sempatizanları ve konuklar katıldı.
Gecede TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, TDP Genel Sekreteri Halil Hızal ile TDP Gençlik’i temsilen en genç üye Tuğdem Berksel birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yaşça partide uzun yıllar yer alanlara plaket verildi ve 43. yıl anı pastası kesildi.

Özyiğit: Demokratik bir yaşam
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, daha insanca, daha demokratik bir yaşamın var olabilmesi için, refahın ve hukukun her toplum bireyine adaletli bir şekilde sunulabilmesi için ve günümüz dünyasında acı çeken insanlık değerlerinin yeniden parlatılıp; barış, huzur, dayanışma ve paylaşım ilkeleri üzerinde yeniden yüceltilmesi için dün verdikleri çaba ve mücadelenin, bugün de aynı kararlılıkla devam ettiğini kaydetti.
Özyiğit, “Kıbrıs’ta olası bir birleşme modeli olarak federasyon tezi bazılarının sandığı gibi romantik barışçıların sarıldığı bir ülküden öte, yarım asırdan fazladır iki toplum arasında yapılan görüşmelerin bizlere bıraktığı birikimin rasyonel bir ürünüdür” diye konuştu.
Özyiğit, federasyonun ek akılcı model olduğunu dile getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473