banner564

MTG’nin geleceği emin ellerde

Mağusa Türk Gücü alt yapı koordinatörü Kemal Okta, altyapının gelecek ile ilgili planlarını da aktardı

MTG’nin geleceği emin ellerde
banner598
Süleyman REBGE
Mağusa Türk Gücü alt yapı koordinatörü Kemal Okta kulübün altyapısı hakkında bilgiler verirken, gelecek ile ilgili planlarını da aktardı. Kemal Okta Mağusa Türk Gücü’nün geleceği emin ellerde” dedi.
Okta yeni yönetim ile göreve geldikten sonra altyapıda göreve başladıklarını ve birçok sorun ile karşılaştıklarını söylerken bunlardan en önemlisinin MTG gibi büyük bir camiaya yakışan sayıda lisanslı altyapı sporcusunun olmamasını söyledi. Okta yönetimin aldığı karar doğrultusunda artık birkaç kiralık oyuncu dışında MTG kendi öz kaynaklarını kullanarak oyuncu yetiştireceklerini belirtti. Ana hedeflerinin ise başarıdan önce disiplinli ve iyi karakterli kişiler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

“Akademiye ilgi yoğun”
Kemal Okta MTG Akademisine Geçitkale, Kumyalı gibi ülkenin farklı yerlerinde de çocukların geldiğini ve gün geçtikçe ilgilinin daha da artığını söyledi. Altyapı olarak iyi bir ekip kurduklarını vurgulayan Kemal Okta kadrolarından spor bilimci ve beden eğitimci Anıl Mavi, Batın Ekiz, Yasin Okur, Yılmaz Ormancı ve Uğur Aydınsoy gibi hocalar ile devam ettiklerini aktardı. U-15 takımının başına ise Ali Samancıoğlu gibi çok değerli bir hoca ile çalıştıklarını ve bunun kendileri için bir şans olduğunu dile getiren Okta, A-2 takım hocası Kamil Arifoğlu’nuda kadrolarına katarak teknik direktör lisansına sahip bir hocaya sahip olduklarını ve buda MTG akademisine çok büyük güç kattığını söyledi.

“Teknolojiyi kullanacağız”
Kemal Okta altyapı olarak üst düzey bir akademi kurmak istediklerini belirtirken “Akıllı tahtalar ile 2-3 hafta sonra çalışmaya başlayacağız. Oyuncularımız önce görsel olarak antrenmanı izleyip daha sonra sahaya inip uygulamalı olarak da gördüklerini yapacaklar. Beslenme uzmanımızda ilerleyen zamanlarda bizimle olacak. Başarı bir yılda gelmez, biz sabırla ve hiçbir zaman oldum demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaların meyvesini ilerleyen yıllarda alacağımıza inanıyorum.”dedi.

“MTG yönetimine teşekkür ederim”
Kemal Okta MTG yönetim kurulunun kendilerine sözde değil gerçek desteğinden dolayı çok teşekkür ettiğini ve her zaman yanlarında durduklarını hissettiklerini söyledi. Okta “Altyapıyı takip etmeye A takımdan daha çok yöneticinin gelmesi alışılmış bir durum değildir. Bu durumda hem bize hem sporculara büyük bir özgüven vermektedir. Ben şahsım olarak MTG’de çalışma fırsatı veren başkan Koral Bozkurt’a, Enver Karakaya, Fırat Özatilla ve diğer yöneticilerimize teşekkür ederim” dedi. Kemal Okta son olarak kişisel hedeflerinden de bahsederken “Tek hedefim2005-2006’yaş grubu a takıma kadar çıkartmak ve onları bir taraftar olarak veya antrenörleri olarak izlemektir. Bunları gerçekleştirdikten sonra eğer ambargolar kalkmaz ise kariyerimi tamamlamayı düşünüyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474