banner564

Önemli işbirliği

Girne Amerikan Üniversitesi ile Satranç Federasyonu birçok konuda işbirliği yapmak için anlaşma sağladı

Önemli işbirliği
banner598
Kıbrıs Türk Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen, Girne Amerikan Üniversitesi’ni (GAÜ) ziyaret ederek önemli görüşmeler yaptı. 
Görüşmeye, GAÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Türkay Akpınar, GAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, Amerikan Koleji Müdür Yardımcısı Koray Emirhoca ve Kıbrıs Türk Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen katıldı.
Satranç Federasyonu Başkanı Halil Göymen, amaçlarının satrancın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması olduğunu belirterek, bu konuda Girne Amerikan Üniversitesi ile işbirliği içinde hareket etmek istediklerini söyledi.
Satrancın okullarda seçmeli ders olarak okutulması konusunda Girne Amerikan College ve Girne Amerikan Üniversitesi yetkilileri ile görüşmeler yapan Halil Göymen, “Her şeyden önce Girne Amerikan Üniversitesi yönetimine ve sayın Türkay Akpınar’a teşekkür ediyorum. Satranç Federasyonu olarak amacımız satranç oyununu yaygınlaştırmaktır” dedi.
Satranç konusunda tüm ülkelerde olduğu gibi KKTC’de de büyük gelişmeler olduğunu vurgulayan Göymen “Özellikle çocuklarımızı ileriye dönük, farklı ve çok boyutlu düşünebilen bireyler olarak yetiştirebilmek için satranç eğitimi almalarına önem vererek destek olmalıyız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473