banner564

Ozanköy’den Hollanda’ya

Ozanköy alt yapısında yetişen ve 7 sene burada top oynayan İbrahim Dinç, Hollanda Kuzey Bölgesi Ligi takımlarından Zwart Wit 63’te forma giymeye başladı

Ozanköy’den Hollanda’ya
banner598

 Ozanköy alt yapısında yetişen ve 7 yıl formasını giydiği takımdan ayrılıp Hollanda’ya giden İbrahim Dinç, Hollanda Kuzey Bölgesi Ligi takımlarından Zwart Wit 63’te futbol yaşamına devam ediyor. 3 ay önce Hollanda’ya yerleşen ve 2 ay önce Zwart Wit 63 takımında futbol oynamaya başlayan İbrahim 15 gün önce takımla sözleşme imzaladı.

Hollanda Süper Ligi takımlarından Utrecht FC’nin, bir anlamda pilot takımı konumunda bulunan Zwart Wit 63 takımında sivrilen futbolcular, Utrecht takımına yükselirken geriye kalan oyuncular Hollanda liglerinde başka takımlara gidiyorlar.
Ozanköy’de oynadığı dönemlerde yeteneğine rağmen fazla kiloları nedeniyle A takımda pek şans bulamayan İbrahim, 3 ay önce kız arkadaşının yanına Hollanda’ya gitti. Azmedip çalışan ve kısa sürede yaklaşık 25 kilo veren 23 yaşındaki futbolcu, orada bazı takımların dikkatini çekti. 2-3 takımla görüşen İbrahim kendisine en iyi şartları sunan Zwart Wit 63 takımıyla anlaştı. Yeni takımı ile çıktığı iki karşılaşmada frikikten bir gol atan ve bir de asist yapan İbrahim ile Zwart Wit 63, bundan 15 gün önce masaya oturdu ve sözleşme imzaladı.
Spor servisimize konuşan İbrahim şunları söyledi:
“3 ay önce buraya geldiğimde 105 kiloydum ve yalnız başıma çalışarak 82 kiloya düştüm. 2 ay önce Utrecht FC’nin pilot takımı olan Zwart Wit 63 takımında futbol oynama başladım. Daha önce başka birkaç takım daha benimle ilgilendi ama bana en iyi şartları sunan Zwart Wit 63 oldu. Burada iki maça çıktım ve frikikten bir gol atıp bir de gol asisti yaptım. 15 gün önce Zwart Wit 63 takımı ile masaya oturup sözleşme imzaladık. Burada futbol çok sert ve seri oynanıyor. Topu ayağında fazla tutamazsın, tekmeyi yersin ve hakem de maçı devam ettirir. Şimdilik her şey güzel gidiyor. Hedefim buradan Utrecht FC takımına veya üst liglerden bir takıma gidebilmek. Devre arasında tatil için Kıbrıs’a geleceğim.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474