banner564

Uyarılar dikkate alınmadı

Örtülü ödeneğin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Siber, yasallaştırılması noktasında herhangi bir adım atılmadığını ifade etti

Uyarılar dikkate alınmadı
banner598

 Meclis eski başkanı ve eski milletvekili Dr. Sibel Siber, örtülü ödeneğin Anayasa’ya aykırı olduğuna vurgu yaparak, “Bu ödenek eğer gerekli ise yasallaştırılsın. Ben bunu gerek Meclis kürsüsünden gerekse birçok kez başka yerlerde anlattım. Ancak halen daha bir adım atılmadı” dedi.

HK Ajansa konuşan Siber, “Anayasa’ya aykırı bir şekilde yasasız, denetimsiz kullanılan bir bütçe var. Adına da örtülü ödenek diyoruz. Örtülü ödenek ihtiyaçsa önce yasası yapılmalı. Anayasa; hiçbir siyasi seçilmişe böylesine keyfi, ne maksatla kullanıldığını, kullananın dışında kimsenin bilmediği, denetime kapalı bir ödeneği, ne alma ne de verme yetkisi veriyor” ifadelerini kullandı.
Siber açıklamasında şunları söyledi: Örtülü Ödenek konusu da yine halkımızın sorgulamasına rağmen, siyasi yönetim tarafından hassasiyet gösterilmeyen bir konu. Buna benzer örnekleri çok gördük. Eşdeğercinin hakkını hiçe sayarak,  Anayasa’ya aykırı olarak dağıtılan araziler için de aynı tutum sergilendi. Şöyle bir durum var: “Siz ne kadar eleştirirseniz eleştirin, ne derseniz deyin, Anayasaya aykırı da olsa biz böyle uygun gördük ve devam edeceğiz.” Ya da;  “ben yaparım olur ya da siyasi irade karar verdiyse, yasa- hukuk ne ola ki?” mantığıyla hareket edildi. 
Gerek Meclis Başkanlığı dönemimde Meclis Kürsüsü’nden gerekse basına yaptığım açıklamalardan bizde ‘örtülü ödenek yasası’ olmadığını ve bu paranın bütçeye konmasının ve  kullanılmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu defalarca dile getirdim, yasasının yapılması gerektiğini söyledim. Aynı mantık devam etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473