banner564

Potada doping krizi

Basketbol büyük erkekler Federasyon Kupası maçında numune alınan YDÜ’lü oyuncu Mihajlo Pesic’in idrar örneklerinde yasaklı maddeye rastlandığı açıklandı

Potada doping krizi
banner598
Basketbol yeni bir kriz ile karşı karşıya kaldı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin Sırp basketbolcusu Mihajlo Pesic’de dopingli maddeye rastlandı.
 
Kupada numune alındı
Basketbol Federasyon Kupası’nda 23 Mart tarihinde oynanan Yakın Doğu Üniversitesi – Lefke Avrupa Üniversitesi arasında oynanan maç öncesi çekilen kurada ismi çıkan Mihajlo Pesic’e Doping Kurulu tarafından test uygulandı.  
Kurul bu testi Romanya’da bulunan bir laboratuvara gönderdi. Test sonucu önceki gün Dopin Kuruluna geldi. Bu test sonucunda Pesic’in kanında yasaklı olan Epedrin bulundu.
 
Federasyon yarın toplanıyor
Doping Kurulu alınan sonucu Spor Dairesi’ne bildirdi. Daire de Basketbol Federasyonu’na, Pesic konusunu iletti.
Testin pozitif çıkması belgesini alan Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu yarın konuyu görüşmek üzere yönetim kurulunu toplantıya çağırdı.
Basketbol Federasyonu, Pesic’i tedbirli olarak Ceza Kurulu’na sevk edeceği gelen haberler arasında. Kurulun, Pesic’e 6 ay ile 2 yıl arasında ceza verebileceği belirtiliyor.
Tedbirli olarak Ceza Kurulu’na sevk edilecek olan Pesic’in final serisinin geri kalan maçlarında forma giymeyecek.
 

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474