banner564

Projeler aktarıldı

GAÜ-Çetinkaya kulüp başkanı Asım Vehbi, Metehan tesisleriyle ilgili projelerini dün basınla paylaştı

Projeler aktarıldı
banner598
Beş yıl süre ile GAÜ-Çetinkaya’nın kullanımına verilen Metehan Spor Tesisleri’nde dün kulüp başkanı Asım Vehbi bir basın açıklaması yaptı. Vehbi, tesisleri ele geçirme veya peşkeş çekilsin vizyonu ile almadıklarını, bölge halkı ile istişare içerisinde birlikte kullanabileceklerini belirtti.

Sahayı diğer kulüplere Çetinkaya’yı aksatmadan vereceğiz
Tesisin kendilerine verilmesine sıcak bakıldığını ancak bölge halkı ile birlikte muhtarın bunu bir peşkeş olarak nitelendirdiğini dile getiren GAÜ-Çetinkaya başkanı Asım Vehbi, “Kamuoyu oluşturup hükümete baskı yapmayı düşündüler” dedi. Vehbi, “Almış olduğumuz tesiste saha kullanılır durumda değildi. Sahaya 15 kamyon toprak getirdik, çim tohumu getirtiyoruz. Bu kimse kullanmasın düşüncesi değildir. Bu hizmeti Çetinkaya’yı aksatmadan yine veririz” ifadesini kullandı.

Tesislerin bakıma ihtiyacı var
Tesiste yer alan halı sahanın ve basketbol sahalarının tadilata ihtiyacı olduğunu belirten Vehbi “Bizim bir sonraki yıl için hedefimiz, Çetinkaya’nın ev sahibi maçlarını Metehan’da oynaması. Buna yönelik ciddi bir çalışma ve altyapı desteği gerekecektir. Bir sonraki yıl olmasa bile ondan sonraki yıl burada maçlarımızı oynamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüş yolu yapmayı planlıyoruz
 “Eğer Spor Dairesi de sözünü tutarsa sahanın etrafına güzel bir yürüyüş yolu yapmayı planlıyoruz” diye sözlerine devam eden Vehbi,“Biz Metehan ve Yenikent bölgesine esasında birilerinin kullanmakta olduğu tesisleri ele geçirme veya bize peşkeş çekilsin vizyonu ile gelmedik. Biz tam tersine eski merhum başkanımızın adını taşıyan Urcan Vangöl Futbol Akademisini hayata geçiriyoruz. Metehan ve Yenikent bölgesindeki gençlere ve çocuklara futboldan başlayarak diğer branşlarla birlikte spor yapma olanağı vereceğiz.” açıklamasını yaptı. 

Bölge halkını kucaklayacak bir tesis olacak
Bölge halkına da mesaj veren Asım Vehbi “Ben buradan Metehan ve Yenikent halkına seslenmek istiyorum. Salı gününden itibaren 5-12 yaş arası futbol okulumuz başlıyor. Bölge çocuklarını burada akademiye katılmaya davet ediyorum. Bölge halkının buraya bizimle birlikte kullanacağı bir tesis olarak bakmalarını istiyroum. Ben söz veriyorum ki, birkaç yıl içinde burası bölge halkını kucaklayacak. Onlara kucağımızı açıyoruz. Onların önerileri varsa birlikte geliştirebiliriz. Biz GAÜ Çetinkaya’nın geleceği ve altyapısını Yenikent ve Metehan bölgesinde kurgulayacağız” ifadelerini kullandı.

Bina futbol müzesi olacak
Mevcut kulüp binasının bir Futbol Müzesi olması için proje yaptıklarını dile getiren Vehbi “Diğer binamızla ilgili Surlariçi’nin geliştirilmesine yönelik Çukurova Ajans üzerinden yardım heyetinin bir fonu var. Oranın bir kısmının Futbol Müzesi yapılması için proje hazırlayıp Turizm Bakanlığı’na sunduk. Binanın bir kısmının futbol müzesi olarak değerlendirilmesi için projemiz onay görür ve gerekli kaynak sağlanırsa süratle hayata geçireceğiz. Binanın bir kısmı en azından şimdilik yılların Çetinkayalılarına hizmet etmeye devam edecek. Taksim Sahası ile ilgili çok proje var. Orası yapılacak etkinliklerle bir Barış Parkı olabilir düşüncesini sözlü olarak ilettik” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474