banner564

IŞİD üstlendi

Yemen’in Başkent Sana'da, Şii Husilerin toplandığı iki camiye düzenlenen intihar saldırısında 137 kişi öldü; 345 kişi yaralandı

IŞİD üstlendi
banner598
Yemen’in Başkent Sana'da, Şii Husilerin toplandığı iki camiye düzenlenen intihar saldırısında 137 kişi öldü; 345 kişi yaralandı.
Saldırılar başkent Sana'nın en büyük camilerinden olan Haşuş ve Bedir camilerinde, Cuma namazı için toplanıldığı sırada gerçekleşti. İntihar saldırılarında en az 137 kişi hayatını kaybederken, 345 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, iki camide üç ayrı patlamanın meydana geldiğini aktardı.Reuters'ın haberine bombalı saldırıları terör örgütü IŞİD'in üstlendiği belirtildi.
 
Sana Husilerin elinde 
Yemen'de İran destekli Şii Husiler, 4 aydan uzun bir süredir başkent Sana'yı elinde bulunduruyor. Hükümet ile başkente giren Husiler arasında 21 Eylül 2014'te "Barış ve Ulusal Ortaklık Anlaşması" imzalanmıştı.Yemen ordusu ile Husiler arasındaki çatışmalar ülkede karışıklık çıkarırken, diyalog görüşmelerinin kilit ismi Cumhurbaşkanı Hadi'nin özel kalem müdürü Ahmed Avad Bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla gerilim iyice tırmandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473