banner564

“Fırsatı kaçırmayın”

ABD Başkanı Obama’dan İran’a nükleer barış çağrısı

“Fırsatı kaçırmayın”
banner598
ABD Başkanı Barack Obama, yayınladığı Nevruz mesajında nükleer anlaşma konusunda İran yönetimine seslenerek, 'Ülkelerimizin bu sorunu barışçı yollardan çözmek için tarihi bir fırsata sahip olduğuna inanıyorum. Bu fırsatı kaçırmamalıyız' dedi.
ABD Başkanı Barack Obama, İran halkına yayımladığı Nevruz mesajında iki ülke arasındaki ilişkileri dönüştürebilecek bir anlaşmanın ulaşılabilir olduğunu söyledi. Obama, video mesajda "Ülkelerimiz arasında farklı bir gelecek kurulması için on yıllardan bu yana gelen en iyi fırsata sahibiz" dedi.
 Obama müzakerelerde taraflar arasında hala bazı "ihtilaflar" bulunduğunu söylese de, umutlu olduğunu vurguladı. Obama "Bu an yakında bir kez daha gelmeyebilir. Ülkelerimizin bu sorunu barışçı yollardan çözmek için tarihi bir fırsata sahip olduğuna inanıyorum. Bu fırsatı kaçırmamalıyız" dedi.

İran’la yapılan müzakereler haftaya devam edecek
Öte yandan İran ve ABD dışişleri bakanları ve heyetleri arasında Lozan'da yürütülen müzakerelere hafta sonu için ara verildiği ve görüşmelerin haftaya Çarşamba devam edeceği bildirildi.
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le bu hafta boyunca ikili görüşmeler gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin haftasonu, İngiliz, Alman ve Fransız mevkidaşlarıyla bir araya geleceği ve durum değerlendirmesi yapacağı belirtildi. Kerry, "Görüşmelere ara veriyoruz. Gelecek hafta yine geleceğiz. Çok fazla ilerleme kaydettik" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473