banner564

Ralli ile iki taraf birleşecek

Cyprus Rally 2017 Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı 16-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşiyor

Ralli ile iki taraf birleşecek
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın ((MERC) bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi bu yıl 16-18 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılacak. Kıbrıs Ralli Şampiyonası ve Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’na da puan verecek rallide 12’si Kıbrıslı Türk olmak üzere toplam 73 ekip katılacak.
Yapılacak olan rallide 8 yarışlık ERC’nin dördüncü ayağı 5 yarışlık MERC’nin de üçüncü ayağı olarak yapılacak. Kıbrıs Rallisi’nin takvimde hem son yarıştan alınması hem de Yunanistan Rallisi’nin hemen arkasına konulması ile Avrupa’lı ekiplerin ilgisi daha da arttı. 

Ralli’nin startı:        
16 Haziran 2017 Cuma günü Larnaka’dan start alacak olan yarışta, ilk kez Avrupa Ralli Şampiyonu olmuş Polonya’lı sürücü Kajetan Kajetanoviç, Dünya Şampiyonası’nın önemli pilotlarından ve Orta Doğu Ralli Şampiyonu, Katar’lı Pilot Nasser Al-Attiyah, Portekiz Ralli Şampiyonu Brunu Magalhaes ve Türkiye Ralli Şampiyonlarından Murat Bostancı gibi isimler de Avrupa Şampiyonluğu için yarışacaklar.

 Lefkoşa Özel Ralli Etabı 2 kez geçilecek:     
  Lefkoşa Türk Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) koordinatörlüğünde dördüncüsü yapılacak  olan Kıbrıs Rallisi Lefkoşa özel seyirci etabının geçmiş yıllarda başarılı olması nedeni ile bu yıl 2 kez geçilecek.

Bazı etaplarda değişiklikler yapıldı 
  Etapta bazı değişiklikler yapılarak heyecanın artması da hedeflendi. Kuzeye geçiş noktası olan Taksim Sahası Zıplama noktası bu yıl farklı olarak bu yıl düz olarak hazırlandı. Böylece ekipler zıpladıktan sonra “S” çizmeyecek. Girne Kapısı’nda ise şikan yerine “donut” olarak bilinen rallicilerin saman balya etrafında bir tur atarak devam edeceği engel konulacak.

Lefkoşa Özel Seyirci Etabı 2 ayrı saatte geçilecek
  Lefkoşa Özel Seyirci Etabı, 17 Haziran 2017 Cumartesi günü 11.30’da ve 16.30’da geçilecek. Gün içinde ise Lefkoşa Dereboyu’nda çeşitli aktiviteler yapılacak. 

Toplam 73 araç katılacak: 
  16-18 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Cyprus Rally 2017 Lefkoşa Şehir İçi Özel Etab’na toplam 73 araç katılacak. 3’ncü dünya ülkelerinden 20, Türkiye’den 6, KKTC’den 12 ve Güney Kıbrıs’tan 35 araç katılacak.

 Ödüller de verilecek: 
  Love Cyprus Golden Stage  ödülleri:
*Genel kazanan ödülü: 10.000 Euro
*2WD araç kazananı:7.000 Euro
*İlk Kıbrıs’lı yarışçıya: 7.000 Euro şeklinde olacak.
  
Tigin Kişmir (KKTOK Başkanı):Amacımız her geçen yıl daha iyisini yapmak 
  KKTOK Başkanı Tigin Kişmir yaptığı konuşmada amaçlarının 2014 yılında ilk kez yapılan ve bu yıl 4’üncüsünün yapılacağı Lefkoşa Özel Seyirci Etabı’nın kendilerine büyük heyecan verdiğini belirtirken başta Başbakan Hüseyin Özgürgün’e, Polis Genel Müdürlüğü’ne, Karayolları Dairesi’ne ve Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı ile birlikte katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara da çok çok teşekkür etti. 
 KKTOK Başkanı Tigin Kişmir konuşmasında “Uluslararası Otomobil Korumu FIA’nın özellikle Kıbrıs’ın en başarılı 2 toplumlu organizasyonu olarak gösterdiği ve 17 Haziran Cumartesi günü 4. kez tekrarlanacak olan Kıbrıs Rallisi’nin seyirci özel etabını hazırlamanın gurunu taşıyoruz. Ülkemizde ilk kez 19 Eylül 2014 tarihinde yapılan bu büyük organizasyon büyük bir ilgi görmüş ve ralliyi 60.000 Kıbrıslı Türk izleyici büyük bir heyecanla izlemiştir. Bu yıl dördüncü kez ülkemizde düzenlenecek etap için de var gücümüzle çalışıyoruz. 
  Lefkoşa Özel Etabı’nı Kıbrıs Otomobil Kurumu (CAA) ile yapılan anlaşma ile 2 kez 4. ve 8. özel etap olarak yapmanın heyecanını taşıyoruz. Bu bizim için bir ralliden fazlası demektir. 
  Güvenli bir organizasyon yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle seyircilerin daha keyifli anlar yaşamaları için tüm bilgi ve deneyimlerimizi katacağız.” 

Seyircilerimizi etabı izlemeye davet ediyoruz
 KKTOK Başkanı Tigin Kişmir konuşmasında “yapılacak spor etkinliğini izlemeleri için   tüm halkımızı davet ediyoruz. Tüm halkımızın yanımızda olacağını ve yarış günü gerekli anlayışı göstereceklerine inanıyor herkese şimdiden çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Harmancı (Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı): Desteğimiz her zaman artarak devam edecek
  Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da yaptığı konuşmada “Lefkoşa Seyirci Özel Etabı’nın 4. Kez etkinliğin önde gelen bölümünü oluşturduğu bir etkinliktir. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için Kıbrıslı Türk yetkililerin devam eden çabalarını takdirle karşılıyorum. Tüm hedeflerini yerine getirmek için bu ortak çabamızda bizimle yakinen  çalışan KKTOK yetkililerine teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi. 

Antonis Michaelides (CAA Başkanı):
  “Geçen yıl büyük bir zevkle ev sahipliğini yaptığımız tanınmış Castrol Ford Takımı Türkiye ve Bostancı ailesini tanıma şansına erişmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” diyen CAA Başkanı Antonis Michaelides “Aynı takımın 6 aracının bu yıl da varlıkları ile bizleri onurlandıracaklarını duymak bizleri gururlandırmıştır” dedi. 
Michaelides “Murat Bostancı bu yıl süper modern Ford Fiesta R5 ile yarışacaktır. Kendisini iyi bir şans diliyorum. Kıbrıslı Türk yarışmacıların daha fala olması da teşvik edici bir durumdur. Özellikle bazı yarışmacıların R5 ralli arabaları ile yarışıyor olmaları Lefkoşa SSS Altın Etabı’ndaki binlerce seyircinin de ilgisini artıracak” dedi. 

Birlik ve dostluk içinde birçok mucizeler yaratabiliriz     
CAA Başkanı Antonis Michaelides konuşmasında, “Bir kez daha Kıbrıslı Türklerin ve Rumların bu kadar büyük bir uluslararası etkinlik için birlikte çalışmalarının önemini ve değerini vurgulamak istiyorum. Böylece birlikte ve dostluk içinde mucizeler yaratabileceğimizin güçlü bir mesajını gönderiyoruz. Bir kez daha hep birlikte muhteşem ve güvenli bir organizasyonun tadını çıkarmak için hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapalım.”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473