banner564

Soygunun perde gerisi

Fellahoğlu Kuyumculuk’tan çalınan altınların bir kısmı sevgililere hediye edilmiş bir kısmı da mezarlığa saklanmış

Soygunun  perde gerisi
banner598
Çiğdem AYDIN
Gönyeli Yenikent bölgesindeki Fellahoğlu Kuyumculuk’ta 17 Mayıs tarihinde meydana gelen soygun olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Hacı Murat Bozdoğan, Meriç Muk, İbrahim Karabulut ve Ceyhun Tatlıcı dün ek süre talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlılardan Tatlıcı ile Bozdoğan’ın çaldıkları altınlardan sevgililerine hediye verdikleri açıklandı.
Zanlılar hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, 17 Mayıs’ta meydana gelen soygun olayı ile ilgili tutuklanan zanlıların 3 gündür poliste tutuklu olduğunu ve bu süre içerisinde yeni bulgulara ulaştıklarını söyledi. 
Soygun olayını Bozdoğan ile Karabulut’un gerçekleştirdiğini, 48 saniye içerisinde işyerine girip çıktıklarını kaydeden polis, daha sonra çaldıkları altınları Gazimağusa'ya götürüp Ceyhun Tatlıcı ile birlikte Tatlıcı’nın babasının mezarına sakladıklarını ve azar azar oradan alarak zanlı Meriç Muk’e verip bozdurduklarını ifade etti. 

Kız arkadaşına bilezik hediye etmiş…
Polis, yapılan soruşturmada Tatlıcı’nın kız arkadaşına verdiği çalıntı bileziği teslim aldıklarını, Bozdoğan’ın kız arkadaşının ise Türkiye’de olduğunu bir süre sonra gelerek aldığı altını teslim edeceğini dile getirdi.
Soygunda çalınan 27 kol saatinin 13’nün halen kayıp olduğunu, çalıntı altınların bir kısmının bulunmadığını ve 200 bin TL değerinde altın kayıp olduğunu kaydeden polis, kayıp emareler aradıklarını söyledi. 

Avukat, altın miktarının araştırılmasını istedi
Polis, suça sonradan iştirak eden zanlı Muk’a daha önce çalınan altınların fotoğrafını gösterdiklerini ancak polise yalan söyleyerek bilgi vermediğini dile getirdi. Mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Zanlıların avukatları 7 gün süreye itiraz ederek, çalınan tüm altınların bulunduğunu, soyulan kuyumcu dükkânının çalınan miktar hakkında verdiği bilginin doğruluğunun araştırılması gerektiğini belirterek süreye itiraz etti. Aktarılan olguları ve itirazları değerlendiren mahkeme zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2017, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474