banner564

Satranç Eğitim Merkezi’nden önemli proje

Satranç Eğitim Merkezi’nin geliştirdiği , Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi’nin onay verdiği, Karşıyaka Merkez İlkokulu’nun koordinasyonluğunu yaptığı, Alsancak, Lapta, Karaoğlanoğlu, Girne Amerikan, Hasan Cafer ve Çatalköy İlkokullarının uyguladığı “ Bir Hayalim Var !.. ” projesi başarıyla uygulandı.

Satranç Eğitim Merkezi’nden önemli proje
banner598
 Projeyi uygulayan okullar projenin devamı ve yeni okulların projeye katılması kararını aldılar. 
 “ Bir Hayalim Var !.. ”  projesi kapsamında düzenlenen Karşıyaka Satranç Şöleni’ne 7 okuldan toplam 350 öğrenci katıldı. Karşıyaka Merkez İlkokulu’nun bahçesinde yapılan şölende, yüzlerce satranç maçı yapıldı. Milli takım oyuncusu Haluk Ramon geniş katılımlı bir simultane gerçekleştirdi. Yeni arkadaşlıkların kurulduğu şölende katılan herkese süt ve top kek ikram edildi, tüm katılımcılara katılım belgesi verildi.
“ Bir Hayalim Var !.. ” projesi kapsamında projeye destek olan okullarda sınıflar bazında projeyi ve satrancı tanıtan konferanslar verildi. BRT projeyi tanıtan bir çekim yayınladı. Chess 3000 satranç cd dağıtıldı. Sümültaneler düzenlendi, okullar birbirlerini ziyaret edip dostluk turnuvaları düzenledi. Okul aile birliklerinin düzenlediği geniş katılımlı, uzun soluklu turnuvalar düzenlendi. Bölge belediyeleri ve tanınmış birçok bölge işletmesi projeye destek verdi. Binden fazla öğrenci satrancın değiştirme gücünü konu alan etkili güzel bir film izledi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474