banner564

Satrancın gurur yılı

Satranç Federasyonu başkanı Halil Göymen, eski başkanlar ve yönetim kurulu üyeleriyle basın bir araya geldi

Satrancın gurur yılı
banner598
Halil Göymen başkanlığındaki Satranç Federasyonu yönetim kurulu, 30. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, spor basını ile bir araya geldi. Eski başkanlar Mehmet Özerkman, Ergün Sonel ve Mehmet Akanyeti, Lefkoşa Eziç Restoran’daki basın toplantısında yer aldı. 
Basın toplantısında söz alan Satranç Federasyonu başkanı Halil Göymen, 30. kuruluş yıldönümünü kutlayan federasyonun amaçları ve sorunları ile ilgili basına açıklamalarda bulundu. 

Kuruluşundan itibaren özverili çalışmalar yapıldı
Göymen federasyonun 7 Nisan 1985’te Günay Cambaz’ın Spor Bakanı olduğu dönemde 13. federasyon olarak kurulduğunu belirterek “Satranç Federasyonu’nun kuruluşundan itibaren karşılaştığı sorunlar, özverili çalışmalar ile çözüldü. Ben 2013 yılında Satranç Federasyonu başkanı oldum” dedi.

İş Bankası ile anlaşma sağladık
Göymen kendi dönemindeki icraatlardan bahsederek “Hummalı bir çalışmayla İş Bankası ile anlaşarak, ana sponsorumuz olmalarını sağladık. Katkılarla önce Gönyeli’de kiralık da olsa bir lokale kavuştuk. Sonra ise Atatürk Stadı’nda bulunan yerimizin tadilatını yaparak sağlıklı bir lokal haline getirdik” dedi.

İş Bankası ile okullarda satranç sınıfları açtık
Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak 59 ilkokulumuzda satranç sınıfı açılması konusunda çalışma başlattıklarını hatırlatan Göymen 47 okula bu sınıfları açtıklarını bunu tüm okullara yaymak istediklerini vurguladı. 

Satranç sergisi açmak istiyoruz
“30. yıl bülteni yayınlama ve uluslararası bir büyük ustayı ülkemize getirerek seminer gerçekleştirme hedefindeyiz. Ayrıca 30. yıl logomuzu yarattık. Satranç sergisi açma düşüncesindeyiz. Ayrıca Posta Dairesi ile temasa geçerek, 30. yıl pulları bastırma projemiz vardır” diyen göymen 20 Mayıs’ta ise Posta Dairesi’nin bütün posta ürünlerine Satranç Federasyonu’nun kaşesi vuracağını da söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473