banner564

Sertoğlu güven tazeledi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı tek aday olduğu genel kurulda üyelerden onay aldı

Sertoğlu güven tazeledi
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun 2016-2017 Futbol Sezonu Olağan Genel Kurul toplantısı dün KTSYD merkez binasında yapıldı.
KTFF Başkanlığı’na başka bir aday çıkmayınca şu anda başkanlık görevini yürüten Hasan Sertoğlu genel kurulun onayını alarak başkanlık görevine devam etti.
Divan Başkanlığı’nı Aslan Bıçaklı’nın yaptığı genel kurulda ilk konuşmayı KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptı.
 
Sertoğlu: Işıklandırmaları artırmak istiyoruz
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı açılış konuşmasında mevcut ışıklandırılmış sahaları artırmak istediklerini belirterek “Lefke ve İskele’deki sahaların ışıklandırılması için ihaleye çıkıldı. Bunların yanında Akdoğan’daki sahanın ve ışıklandırılmasının alışmalarını da yapacağız. Mevcut sentetik sahalara yenilerini de ekleyeceğiz. Ayrıca yıpranmış olanları da yenileyeceğiz” dedi. Sertoğlu şu şekilde konuştu:
“Dışa açılabilme konusundaki çalışmalarımızı başta TFF nezdinde olmak üzere devam ettireceğiz. Bu yönde çok iyi çalışmalarımız var ve bu çalışmalar devam ediyor” diyen
Sertoğlu “CONIFA ufak tefek hatalar olsa bile bize göre çok başarılı geçti. Turnuvanın bizim ülkemizde yapılmasını sağlayan ve turnuva sırasındaki büyük çabalarından dolayı federasyonumuzda Dış İlişkilerden sorumlu Orçun Kamalı’ya, Milli takımımıza ve tüm teknik heyetine de gösterdikleri üstün çabadan dolayı çok teşekkür ederim. Futbolumuzun gelişmesini sağlamak için mutlaka küfrü ortadan kaldırmalıyız. Eğer bunu yapamazsak bir adım ileriye gidemeyiz.” 

Bir alt lige düşme tehlikesi!
Sertoğlu sahalarda olayların önüne geçme adına önümüzdeki sezondan itibaren çok ciddi tedbirler alacaklarını belirterek “Mağusa’da yapılan kupa finalinde hiç de hoş olmayan olaylar yaşadık. Yaşananlardan ben başkan olarak utanç dudum. Bu nedenle yapacağımız ilk toplantıda bundan sonra aynı nedenle sahası 3 kez kapatılan takımın bir alt lige düşmesi kararını almaya çalışacağız. Başka türlü bu olayların önüne geçemeyiz.
Yalova, yaşanan bu olaylardan dolayı futbol kamuoyundan özür dilemediği takdirde ben başkan olarak Yalova ile bundan sonra hiçbir şekilde görüşmeyeceğim” dedi.

Play-out uygulanacak
Biten sezonda uygulanmayan play-out sisteminin önümüzdeki 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de uygulanmaya başlanacağını belirten Hasan Sertoğlu 21 yaş altı uygulamasının da devam edeceğini kaydetti.

Sezon açılışı 23 Eylül
2017-2018 Futbol sezonu 23-23 Eylül 2017 tarihlerinde başlayıp 29-30 Aralık 2017 tarihine ilk devre sona erecek. A-2 Ligi Süper Lig ve Birinci Lig de bölgesel olarak oynatılacak.
Önümüzdeki sezonda ligde mücadele edecek takımlar sezon öncesi 24 kişilik takım kadrolarını federasyona bildirecekler. İlk transfer dönemine kadar da bu liste değişmeyecek.

Antrenörlere bir şans daha
15 Haziran 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen “Teknik Direktör ve A Lisans Yenileme” seminerine katılamayan antrenörlere bir şans daha tanıyarak önümüzdeki hafta yapılacak B-C ve kaleci antrenörü yenileme seminerine katılmaları için onlara bir şans daha verildi. Bu seminere katılamayanlar kesinlikle çalışma izni alamayacak.

Faaliyet ve Mali Raporlar aklandı
Faaliyet ve mali raporlan toplantıya katılan kulüp üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Başkanlık seçimi için başka bir başkan adayı olmadığı için seçim yapılmadan Hasan Sertoğlu üyelerin onayını alarak yeniden Federasyon Başkanı olarak görevini sürdürecek. 

Mertekçi özür diledi
Kupa finalinde yaşanan olaylardan Yalova takımının sorumlu tutulması nedeniyle söz alan Başkan Tahsin Mertekçi yapılan suçlamalara cevap verirken bu gibi olayların her sahada olabileceğini, bu nedenle sadece takımının sorumlu tutulmamasını savunurken tüm kamuoyundan da yaşanan olaylardan dolayı özür diledi.

Köseoğlu: Birlikte karar verdik
Kulüpler Birliği Başkanı Kemal Köseoğlu da Kulüpler Birliği’nin çalışmalarından bahsederken kulüplerden gelen başta yabancı oyuncu konusundaki önerilerin dikkate alınıp değerlendirileceğini belirtti. 

Akilhoca yönetime alındı
Seçimde Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetim kurulunda boş bulunan üyeliğe Mağusa bölgesinden Hasan Akilhoca’nın atandığını açıklayan Hasan Sertoğlu bu üyeliğin boşta olduğunu belirterek atamanın yapıldığını kaydetti.

Karavezirler veda etti
Genel kurulda Başkan Hasan Sertoğlu Ali Karavezirler’in görevine devam etmeyeceğini açıkladığını ancak kendisinin yönetim listesine Karavezirler’in ismini yazdığını ve devam etmesini istediğini söyledi.
Ali Karavezirler ise aylar öncesinden böyle bir karar aldığını ve bu kararını da her yerde söylediğini belirterek “çok teşekkür ederim ama ben kararımı vermiştim. Yerime gelecek arkadaşa başarılar dilerim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474