banner564

Sofuoğlu'ndan sabotaj iması

Kenan Sofuoğlu Avustralya'daki ilk yarışını, bitime 3 tur kala arka tekerleğinin patlamasının ardından aklında soru işaretleri olduğunu söyledi

Sofuoğlu'ndan sabotaj iması
banner598

2016 Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk yarışında, bitime 3 tur kala lastiğinin patlaması sonucu yarış dışı kalan Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, “sabotaj” imasında bulundu.

Türk motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 2016 Dünya Supersport Şampiyonası'nın Avustralya'daki ilk yarışını, bitime 3 tur kala arka tekerleğinin patlaması hakkında, aklında soru işaretleri olduğunu söyledi.
Yarışın ardından açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, “Lastik sorununu daha önce hiç yaşamamışken, yarış içinde bu durumun olması, aklımda soru işaretleri bıraktı” dedi.
Avustralya’da yaptıkları tüm testlerde, yarış simülasyonlarında ve sıralama yarışında elde ettikleri derecelerle, birinciliği adeta ceplerinde gördüklerini anlatan Sofuoğlu, “İlk turdan itibaren lastiklerde bir sorun olduğunu hissettim. Çok zorlanmaya başladım. Lastikler aşırı derecede kayıyordu ki tur derecelerim de zaten iki saniyenin üzerinde yavaştı. Büyük bir sıkıntı ile idare etmeye çalıştım. Buna rağmen liderliği aldım. Lastik sorunum her geçen tur daha fazlalaştı. Motorumdaki vibrasyondan bunu hissettim ve en sonunda viraj çıkışında lastik patladı ve yarış dışı kaldım” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473