banner564

Son söz hukukta

KKTC MOK konusunda Girne Kaymakamlığına başvuruda bulunulduğu ve savcılıktan gelecek görüşten sonra cevap verileceği belirtildi

Son söz hukukta
banner598

KKTC MOK konusunda yaşanan gerginlik dün spor federasyonlarının düzenlediği basın toplantısında spor yazarlarının bilgisine getirildi

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi’nde yaşanan sorunlar, Lefkoşa Eziç Restaurant’ta dün dün  düzenlenen basın toplantısında ele alındı.

Basın toplantısına 30 federasyonu temsilen beş federasyon başkanı Aşkın Burcu, Türker Yiğitcan, Halil Göymen, Ersin Doğaç ve Hasan Senin katıldı.

Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’yle federasyonlar arasında 2012 Şubat ayından itibaren meydana gelen ilişkileri anlattı.

 

Hukuk esmer porno görüşü bekleniyor

Serdar Savim’in yerine Atilla Mahmutoğlu’nun MOK başkanlığına getirilmesinden sonra takınılan tavır konusunda bilgi veren Aşkın Burcu, Girne

Kaymakamlığı ve Hukuk Dairesi’nin konuya dahil edildiğini vurgulayarak bu aşamada alınacak cevapla hareket edileceğini söyledi.

 

Tüzük yasaya aykırı

Aşkın Burcu KKTC Milli Olimpiyat Komitesi tüzüğünün Dernekler ve Birlikler yasasına aykırı birçok madde içerdiğini belirterek “örneğin yasada olağanüstü genel kurul çağrısı beşte bir imza ile yapılırken tüzükte üçte iki çoğunluk istiyor. Bu yasal değildir” dedi.

 

Önce tüzük

Aşkın Burcu, öncelikle tüzük değişikliğinin ele alınacağını, sonra da yönetim değişikliği için çaba harcayacaklarını belirtti. Aşkın Burcu önce mevcut Milli Olimpitay Komitesi tüzüğünün değiştirilmesi sonra değişen tüzükle genel kurula gidilmesi gerektiğini söyledi.

 

32 federasyondan 30 imza

Burcu 32 federasyonun 30’unun olağan üstü genel kurul için imza verdiğini belirterek Su Sporları Federasyonu’nun başkan ve yönetiminin istifa ettiği için imza atmaya yetkili birisi olmadığı için imzalayamadığını söyledi. Aşkın Burcu Taekwondo Federasyonu başkanı Eyüp Zafer Gökbilen’e de defalarca ulaşmaya çalıştığı halde ulaşamadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 03:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Besim erdenay
Besim erdenay - 10 yıl Önce

MOK kuralları bellidir.uymayanlar demekki kişisel düşünürler. Dünyada bu böyledir..tersini yapanlar hatalıdır.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473