banner564

Son umut hukukta

Serdarlı tahkim kurulu kararının usule uygun olmadığını savunarak Yüksek İdare Mahkemesi için imza toplayacak

Son umut hukukta
banner598
Serdarlı, hükmen mağlup olduğu Çetinkaya maçı sonrasında Tahkim Kurulu’nun da 3 puanını silmesinde, usül hatası yapıldığı gerekçesi ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na itirazda bulundu. Serdarlı kulüp başkanı Taşer Büyükadam, dün itiraz dilekçesini gerekçeleri ile birlikte Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na sundu.
Taşer Büyükadam dün Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda itirazını sunduktan sonra şu açıklamaları yaptı: “Bizim 3-0 hükmen mağlup sayılmamız kararı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından alınamaz. KTFF Disiplin Kurulu bu kararı alır ve Ceza Kurulu ile Tahkim Kurulu yolları da açıktır.
Tahkim Kurulu, müsabaka talimatnamesindeki ilgili maddeyi göz önüne almadan kısa süre içerisinde kararını verdi. Üstelik Tahkim Kurulu, bunu yaparken de kendisini Disiplin Kurulu’nun yerine koydu.
Geçtiğimiz Cumartesi günü avukatımız Mustafa Şener ile Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na geldiğimizde Tahkim Kurulu, bizim savunmamızı almadan kararını vermişti. Sözlü savunma vermek istedik. Onu da kabul etmediler. Halbuki biz oraya şahitlerimiz Kemal Köseoğlu ve Yılter Cambaz ile birlikte gitmiştik.
Tahkim Kurulu’nun konumuzu görüşeceği bana saat 16:30’da tebliğ edildikten sonra 24 saat hakkımız vardı. Bunu beklemeden sabah saat 11:00’de Tahkim Kurulu toplandı. Üstelik de Tahkim Kurulu başkan ve asbaşkan olmadan sadece 3 üye ile toplandı. Bunlar hep bizim için soru işaretleridir. 
Biz sahadan çekilmedik. Hakeme de kimse maçı bitir demedi. MHK, Kerem Eran’a izin versin Kerem Eran konuşsun. Kerem Eran, Serdarlı futbolcuları otobüse binip gitti; dedi. Halbuki biz son düdükten 15-20 dakika sonra futbolcularımızı gönderdik.
4. hakem İhsan Payas ise Serdarlı yöneticisi Gürsel Küçükoğlu’nun kendisine Serdarlı’nın maçtan çekileceğini beyan ettiğini raporunda yazdı. Gürsel Küçükoğlu, Kerem Eran’dan sadece MHK başkanının telefon numarasını aldı.
Yaşadığımız bu durum Kıbrıs Türk Futbol Tarihi’nde bir ilktir. Şu ana kadar 3-0 hükmen mağlubiyet kararından sonra hiçbir kulübün 3 puanı silinmemiştir. 
K-PET İkinci Lig A2 Ligi’ndeki bir maç hakkında bile henüz karar vermeyenler yangından mal kaçırır gibi en önemli ligimiz K-PET Süper Lig’deki bir maç hakkında, yangından mal kaçırır gibi, nasıl karar verirler.
Biz, KTFF Genel Kurul üyelerinden imza toplayarak konuyu, Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıyacağız. Çünkü usülün doğru yürütülmediğine inanıyoruz. Bunun için de 20 imzaya ihtiyacımız vardır. 
Olayı Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdıktan sonra ise bu konunun soruşturulması için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’ndan bir soruşturma kurulu oluşturmasını isteyeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473