banner564

‘Şaka yapmıyor’

Vatikan’da görüştüğü Papa Franciscus’u öven Küba lideri Castro, “Böyle giderse ben de er ya da geç Katolik olacağım" dedi

‘Şaka yapmıyor’
banner598
Küba Devlet Başkanı Raul Castro, resmi ziyaret için bulunduğu Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'a, ülkesinin ABD ile buzları eritmesindeki katkısından dolayı teşekkür etti.
Rusya'da önceki gün yapılan İkinci Dünya Savaşı Zaferi'nin 70. yıl dönümü kutlamalarına katılan Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Moskova'dan dönüşünde Vatikan ve İtalya'ya uğrayarak temaslarda bulundu. Castro, sabah saatlerinde ilk olarak Vatikan'a giderek Papa Franciscus ile görüştü.

“Papa beni Katolik yapacak”
Papa'yı ziyaretinin ardından Roma'ya geçen Küba Devlet Başkanı Castro, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile Başbakanlık Sarayı'nda bir araya geldi
Raul Castro, ABD'nin teröre destek veren ülkeler listesinde hiçbir zaman olmamaları gerektiğini kaydederek "Belki, önümüzdeki 28 Mayıs'ta ABD Senatosu, bizi bu meşhur listeden çıkaracaktır" dedi.
Papa'nın bilgeliğinden, mütevaziliğinden ve tavırlarından çok etkilendiğini belirten Castro, "Papa, bu şekilde konuştuklarını yapmaya devam ederse ben de er ya da geç Katolik olacağım. Şaka yapmıyorum" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474