banner564

Öğrenciler bilinçleniyor

Lefkoşa itfaiye ekiplerinin okullarda yaptığı yangın eğitimleri ve tatbikatları devam ediyor

Öğrenciler bilinçleniyor
banner598
Melin DOBRAN
Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekiplerinin, okullarda verdiği eğitimler sürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte, oluşabilecek yangınlar hakkında Başkent Lefkoşa’da eğitim faaliyetlerini sürdüren Şht. Tuncer İlkokulu’nda bilgi veren itfaiyeciler, öğrencilere projeksiyon aracılığıyla sunum yaptı. 
Daha sonra bahçeye alınan öğrencilere, uygulamalı olarak yangın söndürme cihazının kullanımı gösterildi. Sınıfta eğitmenlerin sorularını yanıtlayan çocuklar, bu fırsatı iyi değerlendirerek, yangına karşı tedbir almayı ve müdahale etmeyi öğrendiler.

Öğrenciler itfaiyeyi ziyaret etti
Öte yandan, Şehit Yalçın İlkokulu öğrencileri, Çağlayan bölgesinde faaliyet gösteren Lefkoşa İtfaiye Şubesi’ni ziyaret etti. 109 öğrenci ve 8 öğretmenin katıldığı ziyarette, itfaiye personeli görevlerini anlattı. 
Ekipler havaların ısındığını anımsatarak, yangın çıkması durumunda yapılacak olan işleri anlatarak, tedbir alma konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Öğrenciler bu ziyarette, hem itfaiye araçlarını tanıdı hem de kurtarma araçlarındaki, araç gereçleri inceledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474