banner564

Start Silver’den verildi

Yelken Kupası’nın birincisi gerçekleştirildi

Start Silver’den verildi
banner598
Kıbrıs Türk Yelken Motor Kürek Federasyonu 1. Yelken Kupası   önceki gün Silver Beach, Güçver Su Sporları Tesislerinde gerçekleştirildi. 
İlk startı 14:30 da verilen yarışlarda  RRS 2013-2016(ISAF Kuralları), TYF 2014 Genel Yarış Talimatları ve İlke Kararları, Sınıf kuralları, bu yarış için ilan edilen yarış talimatları ve ek talimatlar tamamen uygulandı.  Rota olarak ise  Sekiz Rota Apaz Finish rotası uygulandı.   
Yelken sporunun gelişmesi açısından küçük sınıf denilen 8 yaş üzeri çocuklara ve gençlere yönelik optimist ve laser teknelerinde alınan eğitimin çok önemli olduğu federasyon yetkilileri tarafında vurgulandı. Bu teknelerde alınan eğitim neticesinde daha büyük yat tipi tekneleri de kullanmanın temelleri atılmış oluyor ve bu eğitimler ülkemizde gelişmekte olan yatçılığında önünün açılmasına katkı sağlıyor. 
Özel ilgi turizmi olarak önümüzdeki yıllarda yelkencilik - rüzgâr sörfçülüğü - uçurtma sörfçülüğü, ülke ekonomisine ve turizmine büyük katkı koyacağı önemle vurgulandı. Bu yüzden Turizm, Spor ve Ekonomi  Bakanlıklarının yelkencilikle yakından ilgilenmelerinin gerek olduğu belirtildi. 
Yapılan yarışlarda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törende yetkililer tarafından verildi.

Laser Bayanlar 
1. Beste Atlı
2.Hicran Özkaraman
3.Hazal Sarp

Laser Erkeklerde 
1.Tarcan Dulaklı 
2.Arda Erdoğan
3.Ayer Zekai

Optimist  
1. İbrahim Şişman
2.Deniz Atilla Yolcu

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 08:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473