banner564

"Stat elimizden alınabilir"

Türk Telekom Arena Galatasaray için yapıldı ancak üst hakkı henüz verilmedi

banner598
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Ocak ayı Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamada amatör sporlara desteğe devam edeceklerini söylerken, "Türk Telekom Arena Galatasaray için yapıldı ancak üst hakkı henüz verilmedi. Dolayısıyla bu stat elimizden alınabilir" dedi.
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, kulübün amatör şubelerinin giderinin 95, gelirinin ise 30 milyon lira olduğunu, bu konuda zorlandıklarını söyledi.
Yarsuvat, Türk Telekom Arena'da bulunan çok amaçlı salonda gerçekleştirilen ocak ayı olağan divan kurulu toplantısında, kulübün futbol dışındaki şubeleriyle ilgili yapılan görüşmede konuştu.
Galatasaray'ın futbol değil, bir spor kulübü olduğunu dile getiren Yarsuvat, "Mevzuatta amatör olarak geçen sporlar gerçekte amatör değil. Yüzme de amatör değil, basketbol da amatör değil. Bir tek kazanç kapısı da var o da futbol. O da Sportif AŞ olarak faaliyet gösteriyor. Öbür tarafta ise zengin bir kulüp var. Kulüp kendi varlıklarını, Sportif AŞ'ye para sağlamak için teminat olarak veriyor ve Sportif AŞ halka açık bir şirket olduğu için kulübe para aktaramıyor. Böyle anlaşılmayan ters bir ilişki var" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474