banner564

Canından oluyordu

‘Ölüyü diriltemeyen’ büyücü kabileyi kızdırdı

Canından oluyordu
banner598
Kenya'nın güney doğusunda bulunan Kwale bölgesinde, Lunga Lunga ve Kinango'da ölmüş beş kişiyi dirilttiği söylenen Samuel Kanundu'nun ününü duyan bir aile, ölmüş yakınlarını diriltmesi için büyücüyü köylerine davet etti. Davete icabet eden büyücü Samuel Kanundu, ekibiyle birlikte köye geldi. Bütün köy halkı da daha önce hiç şahit olmadıkları bu sıradışı töreni izlemek üzere köy meydanında toplandı.

 'Yorgunum' dedi
Dans ve şarkılar eşliğinde başlayan tören, Kanundu'nun söylediğine göre güneş batmadan sona erecek, ölmüş adam dirilecekti. Ancak ilerleyen saatlere rağmen ölenin durumunda hiçbir değişiklik olmayınca, köylüler giderek sabırsızlanmaya başladı. Büyücü Kanundu ise yorgun olduğunu söyleyerek köylülerden biraz daha zaman istedi. Güneş batarken güvenlerini iyice yitirmeye başlayan kabile üyeleri, büyücü ile ekibini linç etmeye kalktı. Halkın elinden güçlükle kurtulan büyücüler bunun dini bir ritüel olduğunu ve ailenin isteğiyle orada bulunduklarını söyleyerek kendilerini savundu. '

Ölümü şaibeli
Ölen adamın ailesi de büyücü Kanunda ve ekibine sahip çıktı. Aile, cesedi muz ağacının altında bulunan adamın, başka bir büyücü tarafından öldürülmüş olabileceğini ve büyünün bu nedenle tutmamış olabileceğini ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473