banner564

Tarihi galibiyetin yansımaları

Türkiye’yi 1-0 yenen Kıbrıs Rum Kesimi’nde olaylar değerlendirildi

Tarihi galibiyetin yansımaları
banner598
Hamit SAKALLI
Türkiye U21 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup karşılaşmasında son 5 maçından 4 yenilgi almış olan Güney Kıbrıs’a 1-0 mağlup olmuş ve karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Türk sporcular ile Rum sporcular arasında gerginlik yaşanmıştı. 

Koutsokoumnis tebrik etti
KOP başkanı Kostakis Koutsokoumnis galibiyetten sonra Türkiye U21 karşısında galip gelen takımını tebrik etti ve şu açıklamada bulundu: “Türkiye karşısında kazandık. Tüm futbolcularımızı, teknik direktörümüz Nikos Andronikou’ya ve galibiyette payı bulunan herkesi tebrik ediyorum”.

KOP’dan olaylarla ilgili açıklama
Mücadeleden sonra çıkan olaylarla ilgili açıklamada bulunan KOP, karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra Türk futbolcuların kışkırtmalarından dolayı gerginlik yaşandığını ve gerginliğin fiziki müdahalelere dönüştüğü belirtilirken başka bir yorumda bulunulmadı.

Andronikou: “Futbol hayatımın en önemli günü”
Güney Kıbrıs U21 teknik direktörü Nikos Andronikou ise yaptığı açıklamalarda  35 yıldır içinde bulunduğu futbol hayatının en önemli gününü yaşadığını ve bu galibiyetin en unutulmaz anısı olduğunu ifade etti. Bu önemli galibiyet için tüm futbolcularına teşekkür ettiğini belirten Andronikou, bu galibiyeti çok istediklerini ve bunun için çok mücadele ettiklerini söylerken karşılaşma sonucunda ortaya çıkan istatistiklerin de bunu doğruladığını vurguladı.

Golü atan Fanos Katelaris’den faşist açıklama
Türkiye U21 karşısında galibiyet golünü atan ve Omonia futbolcusu olan Fanos Katelari sosyal medyadan faşist açıklamalarda bulundu. Fanos Katelari’nin açıklaması şu şekilde oldu: “Tren Girne’ye gitmek için yola çıkıyor. Trene binmeyen gün yüzü görmesin. Haberlerde de ele geçirdiğimiz bayrağın büyük kırmızı-beyaz, ay yıldızlı bayrak olduğunu söyleyecekler. O bayrağı alıp yırtacağım ve yerine mavi beyazı dikeceğim. Hiç kimse unutmaz. Hiçbir şey unutulmaz” Fanos Katelaris’in yazdığı bu sözler güneyde kullanılan askeri bir marşın biraz değiştirilmiş versiyonu olarak göze çarptı.

Omonoia taraftarlarından tepki
Omonia taraftarları ise Fanos’un bu açıklamaları üzerine söz konusu futbolcuya sosyal medyada yoğun tepkilerde bulundu. Omonia’nın taraftar grubu Gate 9’nın konu hakkında açıklama yapması beklenirken Gate 9 üyesi taraftarların çoğunluğu, taraftar grubunun bugün düzenleyeceği festivale Fanos Katelaris’in davet edilmesi ve hangi takım için oynadığının gösterilmesi gerektiğini düşündüklerini belirten paylaşımlarda bulunarak Omonia’da faşist söylemlere yer olmadığını vurguladılar. 
 

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2016, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473