banner564

Yüreğimin getirdiği yerdeyim

Genç Vizyon’a konuk olan Deniz Gül, müzikle tanışmasını ve Kıbrıs macerasını anlattı:

Yüreğimin getirdiği yerdeyim
banner598

Genç Vizyon

Cemre AKAR
Deniz Gül, İstanbul doğumlu olmakla birlikte, tatil için geldiği Kıbrıs’a hayran olup, daha sonra burada yaşamaya başlayan ve özellikle gençlerin büyük sevgisini kazanan bir sanatçı...
  “Kıbrıslı Türklere aşık oldum” diyen sanatçı, gittiği her yerde büyük ilgi gördüğünü ve yeni dostluklar oluştuğunu söylüyor “İyi ki buradayım” diyor.
  Sanatçı Deniz Gül, Genç Vizyon’un sorularını şöyle yanıtladı:
  
Soru: Önce kendinizden bahseder misiniz?..
  Yanıt: İstanbul’da doğdum İstanbul’da büyüdüm. Baba tarafı Karadeniz anne tarafı doğu olmanın ve emekli birer öğretmen olmalarının bana vermiş olduğu değerler ile hayatıma da etkileri elbette çok oldu.
  Hayatım hep hareketli geçti daha ilkokula başlamadan ilk ve ortaokulun maskotu olarak 
19 Mayıs gösterileri gibi nice etkinliklerde jimnastik yaparak başladım ve okul bandosu koro çalışmaları folklör okul futbol takımı masa tenisi müzik ve aynı zaman da 11 yıl futbol oynadım ve amatör ligde top koşturuyordum minikler ile başlamıştım sonra müzik devreye girdi e malum aşkı tanıyordum ve bu aşk ile müziğim şekillendi ne zaman içimde bir sıcaklık olsa şarkılara vurdum sonra gitar öğrenmeye başladım.2,5 yıl klasik gitar eğitimi alarak kendimi geliştirdim ve şarkılar söylemeye başladım derken ve bu arada da babamın iş yerinde de pazarlama ile uğraşıyordum yani çok aktif bir hayat geçirdim. Duygusal bir yapıya sahip olduğum için daima şunu dedim kendime “Hayatta daima yüreğinin götürdüğü yere git, eğer yüreğinin götürdüğü yer sana mutluluk değil acı veriyor ise bil ki bu yüreğinin değil inadının götürdüğü yerdir” ve ben şu anda yüreğimin getirdiği Kıbrıs’ta sizlerleyim.

  Soru: Adadaki müzik kültürünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
  Yanıt: Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Kıbrıs türkülerine aşık oldum ve Kıbrıs’ta nerede sahne alırsam alayım hatta Kıbrıs dışında her yerde seslendireceğim türküler olarak repertuarımın baş köşesinde yerlerini aldılar. Her müzisyenin her sanatkarın işini layıkı ile kendine yakışır bir şekilde yaptığına inanıyorum.

Çok başarılı sanatçılar var

  Soru: Ülkemizde sanata olan ilgi ve sanat alanında üretim nasıl sizce? 

  Yanıt: İşini başarı ile yapan çok değerli müzisyen ve sanatkar gördüm Kıbrıs’ta bence gayet iyi ama hepimizin de bildiği gibi öğrendikçe cehaletimizin arttığı bir dünya elbette daha hepimiz çok güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Ben amatör ya da profesyonel diye ayırt etmem çünkü ne olursa olsun herkesi dinlerim çünkü muhakkak sizin bilmediğiniz bir şey biliyordur bir büyüğüm bana şunu demişti; “Deniz bir deliyi bile dinle muhakkak sana öğreteceği bir hikaye vardır” diye.

  Soru: Kıbrıslı gençlerin eğlence kültürünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
  Yanıt: Kıbrıs aşığı bir insan olarak burada ki değerli gençlerin insanların eğlence kültürü ya da samimiyetleri her şeyi bence çok güzel. Bazen şunu duyuyorum burda kötü burda şöyle burda böyle oluyor yani yaşamış oldukları şeyleri genele vurarak genel algılama ile tamamına yaymak kötü.

‘Kaderin Türkçesi yok mu’


  Soru: Biraz da son albümünüzden bahsedelim 
  Yanıt: 2009’da ilk albümüm çıktı Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri ile çalışarak söz müziği bana ait olan ‘BEKLEDİM’ adlı şarkım başta olmak üzere ilk albümümü Türkiye’de yapmıştım. Albüm öncesi de sahnelere ve turnelere çıkıyordum lakin albümden sonra daha da yoğun olmaya başladı ve bu albüm de ‘BEKLEDİM’ adlı şarkıma klip çekerek Kral TV gibi birçok kanallarda yer verildi ve tabi sonrasında ‘SÜRGÜN’ adlı klibim ile devam etti. Son albümüm ‘KADERİN TÜRKÇESİ YOK MU?’ adlı single albümümdü ve bu şarkıya klip İzmir – Çeşme – Alaçatı sokaklarında çekildi. Ünlü yönetmen İmre Haydaroğlu’nun çektiği klibimiz birçok Ulusal kanallarda yayımlandığı gibi tüm yerel TV’lere de yerel medya tarafından yayımlanmıştı ve hala da devam eder. Şimdi ise ‘SOLİST’ adlı şarkıma söz müziği bana ait olan bu esere inşallah Kıbrıs’ın o mükemmel eşssiz görüntülerine sahip yerlerinde çekmek istiyorum.

  Soru: Kıbrıs dışında nerelerde bulundunuz, hangi konserlerde yer aldınız?

  Yanıt: Bu zamana kadar Almanya turnelerim başta olmak üzere İstanbul’da Bostancı Dedikodulu Meyhane Sheraton Atakoy sahnesi, Hadise ile Tokat Şehir Stadyum konseri, İstanbul Hayal Kahvesi sahneleri, Tunus’ta ilk defa bir Türk sanatçı açık hava konseri verdi haberlerini ve orada ki verdiğim açık hava konserini hala unutamam çok güzel geçmişti. Keza Almanya Stutgart konserlerim de öyle sonra Merit Crystal’de sahne almak için Kıbrıs’a gelmiştim. Buraya yerleştikten sonra yılın en başarılı sanatçı ödülünü aldım, sonra Kanal D’de Seda Sayan’ın konuğu Kanaltürk’te her sabah gitar çalıp şarkı söyledim. Number one TV eşliğinde Taksim’de bir sahne derken sayısız sahnelere yer verdim.

Soru: İzleyici ile ilişkiniz nasıl?
   Yanıt: İzleyici yani dinleyenlerim ile bir bütün olmayı onlar ile sahnede konşmayı çok seviyorum, samimiyet önemli lakin elbette saygı çerçevesinde olmak kaydı ile…  Dinleyicilerimin bana verdiği ışık ile parlamak onların isteklerini yerine getirmek, onlarla gülüp sahnede onlar ile şarkılarda ağlamak eğlenmek harika bir duygu. 
  Hepsini inanın kalben söylüyorum çok seviyorum. Sahnede hepimiz bir bütün olduğumuza inanıyorum en azından ben öyle düşünüyorum. Hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474