banner564

Yakın Doğu melekleri testten geçti

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı performans testlerinden geçti

Yakın Doğu melekleri testten geçti
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kadın Basketbol Takımı, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen sağlık kontrollerine ek olarak Türkiye Basketbol Milli Takımlarında da yıllarca görev alan Murat Can Üner ve yardımcısı Kadir Dağ tarafından kondisyon ve güç testlerine tabii tutuldu. Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nda atletik performans koçu olarak görev yapacak Murat Can Ünver ve yardımcısı Kadir Dağ’a, Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde görev alan Fırat Sakallı ile Erdaş Uçaner eşlik etti. 

Atletik Performans Testi Sonrası Oyunculara Özel Antrenman Programları Hazırlandı.
Süper Lig’e ve katılacakları diğer kupalara büyük bir ciddiyet ve özveri ile hazırlanan oyuncular, takım uyum antrenmanlarına ek olarak özel antrenmanlarla da kondisyonlarını artırıyor. Her oyuncu için kişisel antrenman programı oluşturmak ve oyuncuları daha da güçlendirmek için yapılan atletik performans testinde ilk olarak oyuncuların fiziksel güçlerini ölçümlemek için patlayıcı kuvvet testi uygulandı. 
Patlayıcı kuvvet testi sonrasında 30 m koşu ile sürat testine tabii tabii tutulan oyuncular, sürat testi sonrasında ise tepkilerini ölçümleyen reaksiyon testinden geçtiler. Reaksiyon testinin ardından Pro Agility diye bilinen Fibrill çeviklik testinden geçen oyuncuların kol ve bacak kaslarının güçlerinin ölçümlenmesi için durarak atlama ve plank testleri yapıldı. Oyuncuların oksijen kullanma kapasitelerini ölçümleyen Yoyo Level 1 Dayanıklılık Testi ve her kas grubunun ölçümlenmesine dayalı Maximall testleri uygulandı. Test sonuçlarına göre her oyuncunun kendi kapasitesini artıracak ve daha güçlenmesini sağlayacak bireysel antrenman programları belirlendi. 

Atletik performans koçu Murat Can Üner: Oyuncuların kendi fiziksel özelliklerine uygun antrenmanlar yapmaları çok önemli…”

2006 yılından beri Kadın Basketbolu içerisinde Atletik Performans Koçu olarak görev yapan, hem A Milli Takım hem de kulüp bünyesinde 160’dan fazla sporcu ile bire bir çalışan Murat Can Üner, Atletik Performans Testleri’nin önemine değinerek, “başarılı olmak isteyen her takımın, oyuncularını bu testlerden geçirmesi hem oyuncuya hem de takıma artı değer sağlamaktadır. Bu testlerin özellikle sezon başında yapılması gerekir. Sezon başına oyuncuların fiziksel durumlarını belirleyip; bu durumlara özel bireysel antrenman programlarıyla antrenman yapmalarını sağlamak, oyuncuların kendi potansiyellerini artırması bakımından büyük önem taşır. Antrenmanların monitör edilmesi ve oyuncunun bünyesinin antrenmanlara verdiği tepkiyi doğru analiz edebilmek de en önemli noktalardan biridir. Antrenmanlara kişinin bünyesinin vereceği tepki farklı olabiliyor, bu sebeple bunun takibinin yapılması çok önemlidir. Bu testlere maalesef gereken önemin verilmediğini söylemek mümkün. Yakın Doğu Üniversitesi bu anlamda spora ve sporcularına verdiği önemi de kanıtlıyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nin oyuncularını Atletik Performans Testi’ne tabii tuttuk ve sonuçlarını analiz ederek bireysel antrenman programlarını hazırladık. Bütün oyunculara keyifli bir sezon diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474