banner564

Vicdanınız sızlamıyor mu?

Vural, Çözüm Süreci'nin başında MHP olarak uyarılarda bulunduklarını, ancak bunları dikkate almayan iktidarın bugün gelinen noktada payı bulunduğunu söyledi

Vicdanınız sızlamıyor mu?
banner598
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara değindi. Son günlerde artan terör olaylarına işaret eden Vural, Çözüm Süreci'nin başında MHP olarak uyarılarda bulunduklarını, ancak bu uyarılarını dikkate almayan iktidarın bugün gelinen noktada payı bulunduğunu söyledi.
Şehitlerin kanında terörle mücadele değil, müzakere edenlerin aklı olduğunu savunan Vural, "Bu çözüm bülbülleri nerede? Vicdanınız sızlamıyor mu? Özerklik ilan edenler bu cesareti kimden aldı?" diye sordu.
 Milli güvenlik ile ilgili görevin Anayasa tarafından Milli Güvenlik Kurulu'na verildiğinin altını çizen Vural, Kurul'un 29 Haziran'dan bu yana toplanmadığını, o tarihten bugüne 55 şehidin olduğunu söyledi. 
 "Saray kaçaktır, AKP kaçaktır"
Cumhurbaşkanlığından Meclis Başkanlığına Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temasları sonucunda hükümeti kurma görevini yerine getirme imkanı bulamadığını bildirdiğine ilişkin bir yazı gönderildiğini ifade eden Vural, "Davutoğlu'na Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevi vermemişti ki zaten. Verdiği görev ülkeyi seçime götürme göreviydi. Bu süre içinde AKP ve saray koalisyondan kaçmıştır. Saray kaçaktır, AKP kaçaktır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473