banner564

Yalova’dan anlamlı galibiyet 2-1

Yalova cezası nedeniyle Girne’de oynadığı maçta geriye düşmesine rağmen Gençler Birliği’ni mağlup etti

Yalova’dan anlamlı galibiyet 2-1
banner598

YER: Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı

HAKEMLER: Mehmet Malek-İsfendiyar Açıksöz-Ali Akçınar
YALOVA: Orçun-Tayfun(Ali Karayel dk.88)-Reşat-Mahmut-Uche Samuel-Uche Sunday-Edis-Cemal-M’eka Emerum(Mithat dk.79)-Buğra 
G.BİRLİĞİ: Ali-M.Aylanç(Kadir Dk.64)-Hasan(Ömer Dk.83)-Sinan-Emir-Berk-Hussain-İ.Köse(Ahmet Kara dk.69)-Sertan-Tombora-Nnaemeka
GOLLER: Dk. 43 Buğra(pen), dk.48 Uche Sunday(YALOVA), Dk.37 Nnaemeka (G.BİRLİĞİ)

Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Ligi’nin ilk devresinde beklediği sonuçları alamayan Yalova hedef değiştiren Gençler Birliği karşısında 2-1 galip gelerek ikinci devreye galibiyetle başladı.
1.dakikada çok ani gelişen G.Birliği atağında Nnaemeka’nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Tombora’nın vuruşunda kaleci Orçun zamanında kalesini terk ederek iki hamlede topa sahip oldu.
 27. dakikadaki G.Birliği atağında Yalova ceza sahası ierisinde Nnaemeka’nın rakip futbolcu Mahmut’a yaptığı kasti hareket sonrası Yalova futbolcuları bu pozisyonda uzun süre hakemlere itiraz etseler de pozisyonla ilgili herhangi bir ceza çıkmadı.
 37. dakikadaki G.Birliği atağında Nnaemeka ceza sahasına girmeden yerden vuruşunda kaleci Orçun kayıp kontripiyede kalınca çok yavaş giden top ağlarla buluştu ve G.Birliği 1-0 öne geti.
 43. dakikada skora denge geldi. Sağ taraftan gelişen atakta M.Aylanç rakip futbolcu Uche Samuel’i ceza alanı içinde düşürdü. Hakem bu pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Buğra skoru 1-1 yapan golü attı. G.Birliği futbolcularının bu pozisyon öncesi ofsayt itirazları vardı. 
 47. dakikadaki Yalova atağında Cemal’ın pasında topla ceza alanına giren Uche Sunday’ın sert şutunda kalecinin de müdahalesine rağmen top ağlara gitti ve Yalova 2-1 öne geçti. 
 55. dakikada Yalova’nın atağında Uche Sunday sağ taraftan topla ceza alanına girdiği anda sert vurdu top üstten dışarı gitti.
 75. dakikada G.Birliği Tombora’nın düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Sertan’ın vuruşunda top üstten dışarı çıktı.
 90. dakikadaki atakta Yalova’dan Mithat’ın sağ taraftan son çizgiye kadar inip geriye çıkardığı topa müsait pozisyondaki Cemal çok kötü vurdu ve topu üstten dışarı attı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Yalova Gençler Birliği’ni 2-1 mağlup ederek ikinci devreye 3 puanla başladı.
Bu sonuçla Yalova puanını 18’e çıkarırken Gençler Birliği 24 puanda kaldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474