banner564

Yeni Kulüpler Birliği yolda

Birinci Lig kulüpleri yeni bir Kulüpler Birliği kurmak için çalışmalara başladı

Yeni Kulüpler Birliği yolda
banner598
Futbol Ligleri’nin açılmasına kısa bir süre kala Birinci Lig kulüpleri yeni bir Kulüpler Birliği
kurmak için çalışma başlattı.
Mevcut Kulüpler Birliği’nin Birinci Lig Kulüplerinin haklerini korumada yetersiz kaldığı görüşü ile başlatılan çalışmada önceki gün bir toplantı gerçekleştirildi.

Güneşoğlu ve Karataş başı çekiyor
Yapılan toplantıya birçok birinci Lig kulübünün katıldığı öğrenilirken yeni kurulacak birlik için 11 kulübün onay verdiği diğerlerinin ise yönetimlerinden onay alarak oluşuma katılacakları öğrenildi. Göçmenköy Kulüp başkanı Ersan Karataş ve Dumlupınar Kulüp Başkanı Güneş Güneşoğlu başkanlığında yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Salı günü bir toplantı daha yapılacağı ve bu toplantıda konunun netleşeceği belirtildi.

Güneşoğlu konuyu doğruladı
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Dumlupınar kulüp başkanı Güneş Güneşoğlu böyle bir oluşum konusunda toplantı yapıldığını doğrularken “kesin kurulacak diye bişey yok. Mevcut Kulüpler Birliği’nin Birinci Lig kulüplerinin haklarını korumada yetersiz kaldığı görüşünden yola çıkarak böuyle bir oluşuma gidebilirmiyiz diye bir toplantı yaptık” diyerek konuyu doğruladı.

Karşı bir hareket değil
Güneşoğlu bu oluşumun kesinlikle mevcut Kulüpler Birliği’ne karşı bir hareket olmadığını sadece kendi haklarını savunmada yetersiz kaldığını düşündükleri için böyle bir girişim başlattıklarını kaydetti.

BTM kulüpleri de üye olabilecek
Dumlupınar Kulüp başkanı Güneş Güneşoğlu yeni kulüpler birliğinin kurulması durumunda sadece Birinci Lig kulüplerinin değil BTM kulüplerinin de üye olabileceklerini belirterek “Böyle bir hareket mevcut durumun yetersiz kalmasından dolayı düşünce bazında oluşmuştur. Kesin kurulacak diye de bişey yoktur” dedi.

11 kulüp onay verdi
Geçtiğimiz gün büyük bir gizlilik içinde yapılan toplantıya katılan 11 Birinci Lig kulübünün tümünün oluşuma onay verdiği gerek yurtdışı gerekse kamp nedeniyle katılamayan kulüplerin de sözlü olarak onay verdikleri ve Salı günü yapılacak toplantıda sayının 16’yı bulacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473