banner564

Antrenörler yolda

C Lisans Kursu dün yapılan sınavın ardından tamamlandı

Antrenörler yolda
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
KTFF C-Lisans Antrenörlük Kursu dün tamamlandı. 14 Ağustos tarihinde, 2’si bayan olmak üzere 48 kursiyer ile başlayan eğitimler, kurs teknik direktörü Tutor Mustafa Borataş nezaretinde eğitmenler, Uz. Hüseyin Kınacı, Dr. Serhat Deniz, Dr. Osman Emiroğlu, Yrd. Doç Dr. Nazım Burgul ve Uz.Dyt. Emine Ömerağa ve uzmanlar Simay Kanan ile Çağan Kılıç tarafından yürütüldü. 
  Kurs boyunca kursiyerlere %80 pratik ve %20 de teorik eğitimler gördüler.

Amaç altyapılara antrenmanlar yetiştirmek
Kurs teknik direktörü Tutor Mustafa Borataş kursun 14 Ağustos günü başladığını belirterek “Bizim amacımız alt yapıya yönelik temel futbol eğitimini arkadaşlarımıza en iyi şekilde aktarmak. Hedeflerimizden biri de yeni yeni gelişmeye başlayan futbol okulları ve kulüp alt yapılarında çalışabilecek antrenörler yetiştirmektir” dedi. Borataş talebin olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek “Demek ki futbolumuza katkı koymak isteyenler var. Arkadaşların çok istekli ve öğrenmeye açık olmaları bizleri fazlasıyla sevindirmektedir” dedi.

Eğitimli hocaları artırmak zorundayız
 “Kusa katılanları 2 guruba ayırarak eğitimler vermeye çalıştık. Federasyon Eğitim Üst Kurulu olarak şu anda mevcut U-15 ligimizi U-16, U-17, U-18 ve U-19 olarak da yapmak amacındayız” diyen Borataş alt yapılara yeterli eğitimli hoca sayısını artırmak zorunda olduklarını vurguladı.
 “Akademik ve tecrübe olarak çok iyi adaylar var. İşini çok ciddiye alan, disiplinli çalışan ve ben bu işe baş koydum diyenlerin fazla olması bizleri mutlu ediyor” diyen Borataş  “C-lisans kursu için burada olan adaylar sadece bu kursla kalmayacaklar. Bundan sonrasında aşmaları gereken çok aşamalar vardır. Teknik adamlar için bugün olmasa olmazlardan olan yabancı dil bilmek. bilgisayarlı çalışmak ve teknolojiyi takip etmeleri gerekir.  Bireysel olarak önümüzün açıktır ve bunu mutlaka değerlendirmeliyiz” açıklamasında bulundu.

Adaylar arzulu ve istekli 
Adaylar kurs boyunca hem teorik hem de pratik olarak yapılan çalışmalar sonrasında Perşembe ve Cuma günleri 2 gurup halinde sınava tabi tutuldular. Başarılı olanlar daha sonra açıklanacak. Başarılı olamayanlar için ilerleyen günlerde tekrar değerlendirilecekler.

Şerife Ogan Karabıyıklı ve Önder Sezen Mutsuzlar: Bu sayının artması gerekir 
  Bayan antrenör olarak kursa katılan Şerife Ogan Karabıyıklı ve Önder Seren Mutsuzlar da bayanların bu mesleğe daha fala ilgi göstermeleri gerektiğini belirtirlerken burada olmaktan çok mutlu olduklarını ve çok değerli bilgiler aldıklarını dile getirdiler. Bayan futbol liglerinin olduğu bir yerde bayan antrenörlerin de olması gerekir.
  Kurs sonunda adaylara yönelik bir konuşma yapan kurs teknik direktörü Tutor Mustafa Borataş kursun amacına ulaştığını, bundan sonrasının onlara kaldığını belirterek başarılar diledi.    

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2017, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474