banner564

Nazara geldi

Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu tatil için Kapadokya’ya gitti, köyünde yangın çıktı

Nazara geldi
banner598
Çiğdem AYDIN
Büyükkonuk’un çalışkan, genç ve yetenekli belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, önceki gün eşini de yanına alarak bayram tatili için Kapadokya’ya gitti. 
ATV kiralayarak bölgeyi karış karış dolaşan ve bu sevincini sosyal medyada köylüleriyle paylaşan Sennaroğlu, aradan 24 saat geçmeden üzücü bir haberle adeta sarsıldı.
Büyükkonuk ile Yedikonuk arasında dün meydana gelen yangında 35 dönümlük çam, zeytin ve harnup ağacı tamamen kül oldu. Yangını söndürmek için seferber olan köy sakinleri “hem biz, hem de başarılı başkanımız nazara geldi” dedi.

Olduğu yerden mesaj yayınladı
Tatil sırasında yangın haberini alan Başkan Ahmet Sennaroğlu sosyal medya hesabından köylülere yardım çağrısında bulundu. Sennaroğlu şöyle dedi:
“Acil....!!!!!!!! Büyükkonuk-Yedikonuk arasında ormanlık alanda büyük yangın çıktı..
traktör vs olan herkesten yardım talep ediyoruz....Bölge halkımıza duyuralım... Belediyeden su deposu, araçlar müdahale ediyor… Tüm köylere belediye anons sisteminden duyuru yapılıyor ...”

35 dönüm kül oldu
Büyükkonuk-Yedikonuk arasında bulunan ormanlık arazi içerisinde dün saat 11.00 sıralarında henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı yangın çıktı.
Yangın; polis, itfaiye, Orman Dairesi ekipleri ile vatandaşların yoğun uğraşları sonucunda güçlükle kontrol altına alındı.
Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, soğutma çalışmaları süren yangın sonucunda ilk tespitlere göre yaklaşık 35 dönümlük arazi içerisinde bulunan çam, zeytin, harnup ve makilik alan yandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474