banner564

Zaman daralıyor

K-Pet Süper Ligi’nde 19. hafta maçları bugün ve yarın oynanacak ancak takımlar puan kaybı yaşamak istemiyor

Zaman daralıyor
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
2015-2016 Futbol sezonunda artık sonuna doğru yol alındı. Son 8 haftaya girilirken hem liderlik hem de kümede kalma mücadelesi veren takımların sıralamadaki yerleri değişiyor. Bu değişiklik de daha güzel maçları izlememize neden oluyor.
Zirve mücadelesinde Binatlı yerini korurken ikinci ve üçüncü sırada yer alan takımlar sürekli yer değiştiriyorlar. Takımların bir birleri ile olan puan farkının çok az olması sıralamanın her an değişebileceğini gösteriyor.
Kümede kalma mücadelesinde Y.Boğaziçi haftalar sonra son sıradan kurtuldu. Son 5 sırada yer alan takımların tümü de kümede kalma mücadelesi veriyorlar. Tıpkı zirve mücadelesindeki gibi alt sıralarda da puanlar birbirlerine çok yakın. 
Hafta arası kupa mücadelesi verecek takımların ligi de birlikte nasıl götürebileceklerini göreceğiz. Ligde rahat olan takımlar kupada daha rahat daha emin adımlarla ilerleyebilirler.
Süper Lig’de bugün G.Birliği-Yenicami, T.Ocağı-Cihangir ve K.Kaymaklı-B.Bağcıl maçları oynanacak. Yarın ise M.Menekşe-M.Türk Gücü, Binatlı-D.Türk Birliği, Değirmenlik-Lefke ve GAÜ Çetinkaya-Y.Boğaziçi maçları oynanıp hafta tamamlanacak. 
Maçların saat 14.30’da başlayacak. 

Beraberlik ikisine de yaramaz (G.Birliği-Yenicami) 
G.Birliği’nin zirve yolundaki en önemli maçlarından biri. Üst sıralardaki iddiasını sürdürmek istiyorsa kazanmak zorunda. Üsteki takımlar haftayı galibiyetle tamamlar, kendileri de puan kaybı yaşarsa oluşacak puan farkı onları biraz daha geride tutacak. Rakibinin son haftalardaki durumuna aldanmamalıdırlar.
Yenicami ne yazık ki eline geçen fırsatları tepti. Son 4 maçta sadece 2 puan alarak çok ama çok geride kaldılar. İyi bir ofansif gücü olmasına rağmen gol atmakta fazlasıyla zorlanıyorlar. Büyük bir moral bozukluğu içinde olan Yenicami’nin bu maçta işi çok zor olacak. Bu krizden kurtulmak için mutlak galip gelmesi gerekiyor.
İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçı Mehmet Malek yönetecek.

Ocak tütecek mi, yanacak mı? (Türk Ocağı-Cihangir) 
Türk Ocağı ikinci yarının kuşkusuz en başarılı takımı. Kimsenin beklemediği ama kendilerinin inandığı başarıyı yakaladılar. Bunda teknik adamla birlikte ona destek veren yönetimi de kutlamak lazım. Galip gelirlerken maçlarda aldıkları golü galibiyetlerle de dikkat çekiyorlar. Cihangir karısında çıkışlarını sürdürebilecekler mi, yoksa rehavetin bedelini mi ödeyecekler hep birlikte göreceğiz.
Cihangir bu sezon beklentilerin çok uzağında. Ligin ikinci yarısındaki 5 maçtan sadece 
1 tanesini kazandı. Geride kalan maçlarda 2 maç üst üste kazanamadılar. Bu da istikrarsız bir sezon yaşadıklarını gösteriyor. Kazanamazlarsa bile kaybetmemeleri gerekir. Rakibinin şu anda en başarılı takım olduğunu da dikkate alarak oynamaları gerekir.
Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçın orta hakemi Mehmet Sezener.

Böyle maçlar zor geçebilir (K.Kaymaklı-B.Bağcıl) 
İkinci yarıya iyi başlamayan ancak son 2 maçta 6 puan alarak rahatlayan K.Kaymaklı için zor maçlardan biri. Çünkü geçmiş haftalarda buna benzer maçlarda beklenen sonuçların tam tersi ortaya çıkmıştır. Hafta arası oynayacağı kupa mücadelesi öncesinde moral bulmak için kazanmak zorundadırlar. Rakibinin bu devredeki durumuna bakarak favori görünseler de dikkatli olmaları gerekir.
B.Bağcıl en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Oynanan son 5 maçta 2 puan alırlarken 2 de gol attılar. Y.Boğaziçi maçının özellikle ikinci yarısındaki oyunları ile maç kazanmaları gerçekten çok zor. Kendileri için çok ama çok önemli olan maçta Y.Boğaziçi’ne mağlup olmaları onlara sezon sonunda çok pahalıya patlayabilir. Bu zor deplasmandan puanla ayrılırlarsa onlar adına galibiyet kadar değerli olacak.
Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Gitmek mi zor kalmak mı zor (Mormenekşe-Mağusa Türk Gücü)
Öylesine bir maç ki kazanan çok şey kazanacak, kaybeden çok şey kaybedecek. M.Menekşe son 7 maçta sadece 1 puan alabildi ve 18’inci hafta sonunda son sıraya yerleşti. Kendi evinde oynamasına rağmen yine de maç kazanamıyor. Konuk edeceği rakibi zirve mücadelesinde kayıp yaşamak istemiyor. Bu da onların işini fazlasıyla zorlaştıracak. Kazanamaz ve üzerindekiler kazanırsa daha da zor durumda kalacaklar.
M.Türk Gücü geride kalan maçlarda özellikle de kendi sahasında kaybettiği puanların değerini şimdi daha iyi anlıyor. Lider Binatlı karşısında galip gelemeyerek büyük bir avantajı kaybetti. Yine de güçlü kadrosu bu maçtan 3 puanla ayrılıp rakiplerinin puan kaybını bekleyecek. Ancak M.Menekşe’nin de hayati maçlarından biri olduğunu unutulmamalı.
Mormenekşe Cemal Balses Stadı’ndaki maçı Kerem Eran yönetecek.

Sıralama değişebilir (Binatlı-Doğan Türk Birliği) 
Lider için çok zor geçecek bir maç. Çekinerek gittiği M.Türk Gücü deplasmanından galibiyeti kaçırarak döndüler. Yine de rakibi ile olan puan farkını korudu. Kendi evindeki bu maçta her türlü sonucu alabilir. Çünkü rakibinin maçlarının nasıl sonuçlanacağını tahmin etmek çok zor. Takipçilerine yakalanmak istemiyorsa kazanmak zorunda. 
D.Türk Birliği aldığı son galibiyetle, uzakta olsa bile olası ışığı görebilmek için kazanmak isteyecek. Kazanırlarsa sıralamayı değiştirebileceği gibi kendisi de umut taşıyacak. Birçok takım bu maçtan çıkabilecek sonucu merakla bekleyecek. Ancak alabileceği galibiyet yanında beklenmedik bir sonuçla da karşılaşabilir.
Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Osman Özpaşa.

Değirmen dönebilecek mi? (Değirmenlik-Lefke)
D.Türk Birliği maçında kaybedilen 3 puandan fazla cezalı duruma düşen oyuncu sayısı onları daha fazla üzdü. Özellikle ofansif yöndeki eksik oyuncuları maçın sonucunu belirleyecek düzeyde. Teknik adamlarının da cezalı olması ayrı bir handikap. Rakibinin zor da olsa hedefi için son şansı olması onların işini daha da zorlaştıracak.
Lefke ligin ikinci yarısına iyi başlamasına rağmen son 2 haftada kaybettiği 5 puanla gerilerde kaldı. Kazanmaları halinde üsttekilerden gelecek sonuçlara göre umutlanabilir. Düşüşe son vermek için puan kaybı yaşamamalıdırlar. Rakibinin kayıplarını da dikkate alırsak kazanmaya daha yakın bir takım. 
Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’ndaki maçın orta hakemi Fehim Dayı.

Kaçan balık büyük olur (GAÜ Çetinkaya-Y.Boğaziçi)
 GAÜ Çetinkaya artık puan kaybı yaşamak istemiyor. Farklı kazanabilecekleri B.Bağcıl maçında kaybedilen 2 puanın değerini şimdi daha çok anlıyorlar. Böyle maçların kolay olmadığını en iyi onlar biliyorlar. Kazanmaları halinde diğer sonuçlara göre lider de olabilirler. Bu maçta hiçbir mazeretleri olmamalı.
Y.Boğaziçi 2 maç üst üste kazanarak çok uzun zaman sonra son sıradan kurtulurlarken moral motivasyonlarını da artırdılar. Liderlik mücadelesi veren rakibi karşısında işleri, B.Bağcıl maçındaki kadar kolay olmayacak. Alabilecekleri 1 puan bile onlar için altın değerinde. Ancak farklı bir sonuçla da karşılaşabilirler. 
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Hakan Muhtaroğlu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474