banner564

2015’te tamam

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’de Anayasa değişikliği ile Başkanlık sistemine geçileceğini açıkladı

2015’te tamam
banner598
   Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 2015 seçimlerinden sonra anayasa değişikliğine giderek başkanlık sistemine geçileceğini söyledi.
  Arınç, Kuzey Irak'tan yayın yapan bir televizyona konuştu ve önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de geçen pazar günü halk oylaması ile ilk kez cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldığını ifade eden Bülent Arınç, bugüne kadar parlamenter sistemin yarım yamalak uygulandığını ve “Halkın yüzde 52'sinin oyu ile gelmiş bir Cumhurbaşkanı adeta yarı başkanlık sistemine doğrudan geçmiş gibidir" dedi. 
   Hükümetin 2015 seçimlerinden sonra anayasayı değiştirerek, başkanlık sistemine geçeceğini söyleyen Bülent Arınç, “Bu anayasada başkanlık sistemlerinden herhangi birisini, Türkiye için daha iyi yönetilebilir bir sistem olarak düşündüğümüz için, düşüneceğiz" diye konuştu. 
   Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında parti başkanlığından dolayı gerginlik olduğuna yönelik iddiaların asılsız olduğunu ekledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473