banner564

7 bin göçmen kurtarıldı

Ege Denizi’nde, Türk karasularını korumakla görevli , sahil güvenlik yürüttüğü çalışmaları basına tanıttı

7 bin göçmen kurtarıldı
banner598
   Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, düzensiz göç hareketlerinin önlenmesine yönelik yürüttüğü faaliyetleri, TCSG Umut’ta düzenlenen basın brifingiyle tanıttı.  
   Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan, TCSG Umut helikopter hangarında yaptığı bilgilendirmede, bölge komutanlıklarının Çanakkale Baba Burnu ile Fethiye Yassı Burun arasındaki yaklaşık 14 bin kilometrekarelik deniz alanından sorumlu olduğunu belirtti.  
   Çağın en önemli sorunlarının başında yer alan düzensiz göç hareketlerinin yer aldığını ifade eden Yılmazarslan, Türkiye’nin de coğrafi konumu itibariyle hem bu göç hareketlerinden transit ülke olarak etkilendiğini hem de son dönemde göçte hedef ülke haline geldiğini dile getirdi.  Yılmazarslan, sahil güvenlik komutanlığı olarak göçmenlerin deniz yoluyla Türkiye’den yasa dışı şekilde çıkış olaylarıyla ilgilendiklerini kaydetti.  
   Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı’nın sorumluluk sahasında geçen yıl yürüttüğü faaliyetler sonucunda 251 olayda 6 bin 937 göçmenin kurtarıldığını, 71 göçmen kaçakçısının da yakalandığını bildiren Yılmazarslan, “Bu yıl ise 307 olayda 7 bin 401 göçmen kurtarılmış, 44 göçmen kaçakçısı da yakalanarak ilgili birimlere teslim edilmiştir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474