banner564

“Adil karar veremez”

CHP Genel Sekreteri Tekin, Anayasa Mahkemesinin "baskı altına alındığını" öne sürdü

“Adil karar veremez”
banner598
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Anayasa Mahkemesinin "baskı altına alındığını" öne sürerek, "Mahkeme, öyle bir baskı altında ki gündemini internet sitesine koymaktan çekinir hale gelmiş. Bu şekilde baskı altına alınan mahkemenin tarafsız ve adil bir karar vermesi beklenemez'' ifadesini kullandı.
Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın "Üyelerimize baskı yapılıyor'' sözlerini değerlendirdi.
Bu açıklamayla Yüksek Mahkemenin üyelerinin baskı altına alındığının en yetkili ağız tarafından itiraf edildiğini ileri süren Tekin, ''Bağımsız olmayan mahkemeler tarafsız olamaz'' ilkesinin bugün de geçerli olduğunu belirtti. 
Tekin, Anayasa Mahkemesinin açık bir tehdit altında olduğunu öne sürerek, "Mahkeme, öyle bir baskı altında ki gündemini internet sitesine koymaktan çekinir hale gelmiş. Bu şekilde baskı altına alınan mahkemenin tarafsız ve adil bir karar vermesi beklenemez'' görüşünü savundu.
İktidarın yüzde 10'luk seçim barajının kalkmasından "korktuğunu" iddia eden Tekin, Kılıç'ın sözlerinin ihbar kabul edilmesi ve mahkemeye baskı yapanlar hakkında derhal soruşturma açılması gerektiğini belirtti.
TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in sözlerini de değerlendiren Tekin, "TÜSİAD Başkanı, demokrasinin gereğini yerine getirdi ve 'Muhatabımız Başbakandır'  dedi ki gerçeği de budur. İşadamının Cumhurbaşkanı ile ne işi olur? İşadamları, sanayiciler, icranın başı olan Başbakan ile konuşur, sorunlarını çözer" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2015, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473