banner564

Akçapınar’da heyecan fırtınası

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın bir çok ülkesinden pek çok turist, rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak için Gökova Körfezi'ne geliyor

Akçapınar’da heyecan fırtınası
banner598
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi Gökova Körfezi, hava şartlarının uygun olması sayesinde her yıl binlerce rüzgar ve uçurtma sörfü tutkununu ağırlıyor.
Almanya, İngiltere, Rusya, Yeni Zelanda gibi ülkelerden çok sayıda yabancı sporcu, Akçapınar sahilinde gün boyunca rüzgarla adeta dans ediyor. Akyaka'daki okullarda eğitim gören yerli ve yabancı sörf tutkunları uçurtma ve rüzgar sörfü yaparak izleyicilere görsel şölen sunuyor.
Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Özgür Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'nın rüzgar ve uçurtma sörfü açısından dünyanın önemli merkezlerinden olduğunu söyledi.
Akçapınar sahilinin lokal rüzgarıyla ünlü olduğunu belirten Ceylan, "Dünyanın birçok yerinden buraya eğitmen, öğrenci ve sporcu geliyor. Özellikle Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya ve Avusturya'dan çok sayıda gelen var" dedi. 
Uçurtma sörfü yapmak için Avrupa'nın çeşitli kentlerinden gelen sporcular ise Akçapınar sahilinin sürekli esen rüzgarının kendilerini etkilediğini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473