banner564

Mülk satışı yapılacak

Rum kilisesinin 100 milyon Euro borçlu olduğu bildirildi

Mülk satışı yapılacak
banner598
   Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposluğu’nun, bankalara yönelik 100 milyon Euro borcu olduğu belirtildi. 
   Politis gazetesi; Rum Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos’un, Rum Devlet Radyosu’na yaptığı açıklamada, yüksek miktarlardaki borçlara değindiğini yazdı.
   Başpiskopos Hrisostomos, Kilise’nin, bankalara yönelik borçlanmasını azaltmak için mal varlığından bazılarını mezat satışa çıkarabileceğini söyledi. 
   Hrisostomos, “büyük yatırımları ileriye götürebilmelerinin mümkün olması amacıyla bazı mal varlıklarımızı onlara vermeye hazırız” şeklinde konuştu. 
   Hrisostomos açıklamasında ayrıca Ay.Napa’daki Başpiskoposluğu’na ait otelin genişletilmesinin Kasım ayında başlamasının sağlanması için “Mağusa bölgesindeki” bir arsayı sattığını ifade etti. 
   Kilise tarafından yapılacak yatırımların, bankalara değil turizm sektörüne yönelik olacağını ifade eden Hrisostomos, bankalara yönelik yatırımların tekrardan yapılmayacağını, zira Kilise’nin borçlarının, bankalara yapılan yatırımlar kaynaklı olduğunu söyledi.
   Hrisostomos bankalara güvenmediğini de ifade etti. 

25 bin Euro’luk af

   Bu arada Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’ta yürürlüğe giren ödeme güçlüğü yasası gereği, 25 bin Euro’ya kadar borçların silinmesinin mümkün olduğunu belirtti.
   Gazete, 25 bin Euro’ya kadar borçların silinmesi durumundan, yasadaki kriterlere uyması halinde 20 bin kadar vatandaşın yararlanabileceğini yazdı.
   Gazete örneğin, harcanabilir net geliri 200 Euro’ya kadar, mal varlığı bin Euro olan ve sürekli Güney Kıbrıs’ta ikamet eden kişilerin bu haktan yararlanabileceğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474