banner564

Akıncı: Kalanı ikinci turda

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Akıncı, halkın cevabının bir kısmını şimdi aldıklarını söyledi ve ekledi:

Akıncı: Kalanı ikinci turda
banner598
 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalan bağımsız aday Mustafa Akıncı, “26 Nisan akşamı Kıbrıs’ta gerçek anlamda bir yeni dönemi başlatmak üzere, beyaz sayfa açmak üzere, Kıbrıs’ta zeytin dalının kardeşliğini yaratmak üzere yola çıkacağız” dedi.
Mustafa Akıncı ikinci tura kaldığının kesinleşmesinin ardından bir teşekkür konuşması yaptı ve “Birlik Mücadele Dayanışma” “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez” sloganları, alkışlar ve şarkılar eşliğinde Lefkoşa’daki seçim ofisinde toplanan taraftarlarına hitap etti.


“Cevabın bir kısmını aldık”
Önemli bir gün yaşamakta olduklarını ve bir sınav geçireceklerini oyunu kullanırken söylediğini kaydeden Akıncı, bu sınavın sadece siyasetçiler değil toplum açısından hangi vizyonla nasıl bir gelecek içinde var olmak istediğini ifade edeceği bir seçim olacağını söylediğini hatırlattı ve bu akşam cevabın bir kısmının alındığını, sınavın daha tamamen sonuçlanmadığını ifade etti.

İlk raunt hayırlı olsun
İlk raunttaki cevabın tüm topluma hayırlı olmasını dileyen Akıncı, şöyle konuştu: “Şunu ifade etmek isterim Kıbrıs Türk toplumu olarak  hep birlikte aslında bu sınavı geçtik. Burada şu veya bir şekilde bir zafer kutlaması içerisinde olmadığımızın altını çizmek istiyorum. Bu demokrasi sınavından toplum olarak başarıyla geçtik. Yarışan adayların tümünü kutluyorum. Yarışın içerisinde zaman zaman düzey bakımından bazı sıkıntılar yaşandı yaşanmadı diyemem ama bunların hepsini geride bırakıyoruz. Bugün bembeyaz temiz bir sayfa açtık. Bu  sayfanın bir haftası daha var, bugün ilkini çevirdik”.


“Eroğlu makamıyla birlikte yarıştı”
Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bu seçimde makamıyla birlikte yarıştığını belirten Akıncı, kendilerinin örtülü ödenek falan olmadan büyük parasal imkânlar ve makamın getirileri olmadan halkın gönüllü katkılarıyla yarıştıklarını dile getirdi. Akıncı,  yanında duran katkı yapan tüm halka, desteğini  baştan açıklayan TDP ve BKP yetkililerine,  sivil topluma, farklı siyasal görüşlere sahip olsalar ya da hiçbir partiye mensup olmasalar da “’bu seçim başka bir seçimdir, bu seçimde ‘biz zeytin dalının yanında yer alacağız’ diyenlere, emek veren genç arkadaşlarına, eşine, çocuklarına  ve ailesine teşekkür etti.

“Başarının ortakları olmalarını önereceğim”
Akıncı, yarın Siber, Başbakan Yorgancıoğlu  ile Özersay’ı ziyaret edeceğini ve önümüzdeki süreçte bir hafta sonra ülkede yaşanacak olan başarının ortakları olmalarını önereceğini söyledi.
“Bu bir kişinin ya da birkaç partinin zaferi olmak  durumunda değildir. Bu gelecek kuşakların barış ve huzur içinde yaşayabilmeleri için tüm halkımızın başarısı olmak zorundadır” diyen Akıncı,  tüm kampanya sürecinde verdiği bir sözün arkasında duracağını vurguladı.
Akıncı, “Bağımsız  ve tüm partilere eşit  mesafede tüm renkleri kucaklayacak bir cumhurbaşkanı dedim ve bu sözümün bu akşam da bir hafta sonra da görevi devraldığımda önümüzdeki 5 yıl da bu sözümün arkasında olacağım” dedi.

“Partilerin içiyle değil…”
Bağımız ve tarafsız bir cumhurbaşkanı vaat ettiğini söyleyen, bağımsızlığın ne olduğunu anlattığını, partilerin içiyle değil ama toplumun içiyle ilgili bir cumhurbaşkanlığı vaat ettiğini ve bunun da arkasında duracağını ifade eden Akıncı kimin parti genel başkanı, kimin belediye başkanı olacağının partiyi ve o bölge halkını ilgilendirdiğini kaydetti ancak toplum iç konuşlarına duyarlı olacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474