banner564

AKP’nin çizgisi

Başbakan Davutoğlu, “77 milyonun hiçbir ferdi arasında ayrım yapılmasına, ayrımcılık yapılmasına izin vermeyiz” dedi

AKP’nin çizgisi
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu,  oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Hatay'da bir otelde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın barış ve hoşgörü anlamında sembol şehri olarak nitelendirdiği Hatay'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Ne zaman kentten bahsedilse hoşgörü, diyalog ve kardeşlik ifadelerinin kullanıldığını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak yaptığı ziyarette, camileri, kiliseleri, havraları ziyaret ettiğini, kentin nasıl köklü bir geleneğe sahip olduğuna bir kere daha şahit olduğunu söyledi. 
Hatay'ın dostluğun, kardeşliğin merkezi olmanın onurunu yaşadığını dile getiren Davutoğlu, "Hatay medeniyetler tarihi bağlamında dünyanın en özgün yerlerinden biridir" diye konuştu.
Hatay'ın havarilerin, sahabelerin kenti olarak nitelendiren Davutoğlu, kentin yetiştirdiği ilim ve bilim insanlarıyla bölgenin kültürel kimliğine de etkisinin olduğunu söyledi.
Almanya'nın Köln kentinde Türkiye'den giden Süryani ve Ortodoksların kiliselerini de ziyaret ettiğini ve kendisine gösterilen içten sevgiyi hala hatırladığını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
"Eğer Hatay'ın bu köklü birikimi bütün Ortadoğu bölgesine hakim olmuş olsaydı, Hatay'daki ahenk, kardeşlik, karşılıklı saygı bütün Ortadoğu'ya hakim hakim olsaydı, bugün gördüğümüz, gördükçe yüreğimizi dağlayan vahşet sahneleri ve ülkemize fevç fevç gelen bu vahşetten kaçarak gelen mülteci görüntüleri olmaz. Hatay'ı anlamak lazım. Hatay'ı anlayıp, havasını teneffüs edip, o havadan istifade ederek geleceğe hazırlanmak lazım. Hatay'a gelmeden bu topraklardaki hoşgörüyü anlamak mümkün değil."

"Herkesin ders alması gereken bir mekan
Kentte hoşgörünün de ötesinde karşılıklı bir saygının bulunduğunu, bütün dinlerin Şanlıurfa, Mardin, Hatay gibi şehirlerde yaşamasını kültürel zenginlik olarak nitelendiren Davutoğlu, "Hatay, herkesin gelerek ders alması gereken bir mekandır" ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473