banner564

Karar aşamasında

Anastasiadis, Navtex’in sona ermesi nedeniyle yarın yeni bir değerlendirme yapacak

Karar aşamasında
banner598
   Türkiye’nin, yarın sona erecek Navtex’in süresini uzatma girişiminde bulunmaması nedeniyle yeni bir değerlendir yapacak olan Rum lideri Nikos Anastasiadis’in, müzakerelerin geleceğine ilişkin adımlar atacağı bildirildi.
   Alithia gazetesi “Başkan ve Siyasi Parti Başkanları Barbaros’la İlgili Gelişmeleri Görüşecek” başlıklı haberinde Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin, Doğu Akdeniz’den ayrılıp Meis Adası’na açıklarına gideceği bilgileri üzerine, Anastasiadis’in yarın  yeni bir durum değerlendirmesi yapacağını yazdı.
   Gazete, güvenilir bir kaynağa dayanarak, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, siyasi parti başkanları ile bir araya geleceğini belirtti.

Yunanistan arabuluculuk yapmasın
  
   Haftalık Kathimerini gazetesi de  “Dikkatler Ankara’nın Hareketlerinde... Lefkoşa Atina’dan, Olumlu Sonuca Ulaşmayacağı İçin Arabuluculuk Çabasına Son Vermesini İstedi” başlıklı haberinde, Atina’nın bundan böyle arabuluculuk gitrişiminde bulunmayacağına dikkat çekti. Gazete, bu talebin Rum liderliğinden geldiğini haber verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474