banner564

Ali çaresiz

Okuma yazma bilmeyen bir kişi, adına açılan şirket nedeniyle 332 bin 944 lira vergi cezası kesildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

Ali çaresiz
banner598
Mersin'de okuma yazma bilmeyen bir kişi, adına açılan temizlik şirketi nedeniyle 332 bin 944 lira vergi cezası kesildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 
Alınan bilgiye göre, gündelik işlerle geçimini sağlayan Ali Kulabaş (30), birlikte yaşadığı Seda Temetaş'ın (25) ailesi tarafından nüfusa kaydının yaptırılmaması nedeniyle yaşanan problemi çözmek için girişimlerde bulundu.
Bu sırada mali müşavirlik yaptığını belirten H.T. ile tanışan Kulabaş, problemi çözeceği yönündeki vaadi üzerine gittiği İzmir'de kendisine verilen belgeleri imzaladı.
Aradan geçen süre içinde sorununa çözüm bulamayan Kulabaş, belgeleri imzaladıktan 4 yıl sonra evine gönderilen tebligatlarla adına İzmir'de temizlik şirketi kurulduğunu, çeşitli nedenlerle 332 bin 944 lira vergi cezası kesildiğini öğrendi.
Okuma yazma bilmediğini iddia eden 4 çocuk babası Kulabaş, cezalarla ilgili cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 "Bir kimlik için başımıza gelmeyen kalmadı"
Kulabaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temetaş'ın nüfus cüzdanının olmadığı için resmi nikah kıyamadıklarını belirterek, bu sorunu çözmek istediğini söyledi.
Problemlerini çözmesi için tanıştığı H.T'ye verdiği vekalet ve imza attığı evraklar nedeniyle böyle bir cezayla karşı karşıya kaldığını aktaran Kulabaş, okuma yazması olmadığı için imzaladığı belgeleri bilmediğini savundu.
Kulabaş, maddi durumunun olmadığını belirterek, "Günlük 50 liraya çalışıyorum, evi zor geçindiriyorum. Elektrik ve su faturalarına çalışıyoruz, ev kirasını da ekleyince geriye bir şey kalmıyor. Buna rağmen ben nasıl borç yapmışım, şirket çalıştırmışım şaşılacak bir durum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473