banner564

Alkışlarla karşılandı

İzmir'de görülen gizli bilgi belge davasında tutuklu bulunan 10 sanık mahkeme tarafından tahliye edildi

Alkışlarla karşılandı
banner598
   Balyoz Davasındaki tahliyelerden sonra gözler 15 gündür İzmir’de süren kamuoyunda Casusluk Davası olarak bilinen gizli bilgi ve belge davasındaydı.  Savcı tutuklu tüm sanıklar hakkında verdiği mütaalasında tüm sanıklar hakkında tahliye istemişti. 
   Dünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Bilgin Özkaynak, Coşkun Başbuğ, Narin Korkmaz, Safiye Köten, Hakan Oğuzhan ile tutuklu muvazzaf askerler Bülent Acar, Bülent Akbaş, Engin Çırakoğlu, Engin Karatekin ve Onur Süer ile avukatlar katıldı.5. Ağır ceza mahkeme heyeti ara karar verdi. Tutuklu sanıkların tahliye istemlerini değerlendirdi. 
    Uzun tutukluluk sürelerine ve AYM ile AİHM'in kararlarına dikkat çeken mahkeme heyeti,  savcının mütaalasında belirttiği koşullara uyarak 10 tutuklu sanık hakkında tahliye kararı verdi. 5’i sivil, 5’i asker olan tutukluların yakınları kararı salonda alkış tutarak ve gözyaşlarıyla karşıladı.

“Esen özgürlük rüzgarlarının bir parçası”
   Tutuklu sanıklardan Bilgin Özkaynak’ın avukatı Murat Ergün adliye önünde yaptığı açıklamada, “ Bu tahliye kararı, bir süredir esen özgürlük rüzgarının parçası oldu. Mahkeme heyeti tarihi bir karara imza attı. Ara karardaki maddelerden birinde, ilk kez TÜBİTAK’ın bilimsel veri inceleme geleneğini bozup üniversitelerden bilim adamlarından oluşturulacak bir heyetin verileri incelemesi görüşünü belirtti. Bu bakımdan da tarihi bir karardır” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474