banner564

Çevre örgütleri ayakta

Güney’de denizlere ‘Yasa ile taşınmaz mal statüsü’ verilmesi tepki gördü

Çevre örgütleri ayakta
banner598
   Rum Bakanlar Kurulu’nun ‘taşınmaz mal’ terimi ile deniz bölgesini de şehircilik yasasına dâhil etmesi ve deniz içerisindeki inkişafların Şehircilik Dairesi iznine tabi olması için prosedür ihdas edilmesini öngören yasa değişikliği Rum milletvekillerinin ve çevre örgütlerinin tepkisine yol açtı.
   Politis “Deniz Yasa İle Taşınmaz Mal” başlığıyla yansıttığı haberinde, Rum Meclisi İçişleri Komitesi üyesi milletvekilleri ve çevre örgütlerinin, halen deniz bölgesinde yapılan yasadışı uygulamaların (Limasol Marinası v.b. yapılar örnek gösterildi) meşrulaştırılması ve yeni yasadışı uygulamaların ve çevre tahribatlarının önünün açılmasına neden olacağı endişesi dile getirdiklerini yazdı.
   Habere göre, Rum Şehircilik Dairesi Müdürü Athina Aristotelus, endişeleri gidermek maksatlı açıklama yaparak, yasa önerisinin bugün denizde muhtemel inkişaflarla ilgili düzenlemeler öngörmediğini, sadece deniz bölgesindeki inkişafların şehircilik yasasına katılacağını ve izin verilmesi için yasada öngörülen prosedürlerin izleneceğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474