banner564

Kestirme yol yok

Rum Enerji Bakanı Lakkotripis, doğal gazdan istifade planlarının hayata geçirilmesinde gecikme olduğu yolundaki söylemleri yanıtladı:

Kestirme yol yok
banner598
   Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, doğal gazdan ne şekilde istifade edileceğine ilişkin gecikmeyi eleştirenlere cevap verdi.
   Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Simeniri gazetesinin haberine göre Lakkotripis “Şu anda eşzamanlı olarak ondan fazla prosedürü yürütüyoruz. Araştırma sondajlarını birkaç ay hızlandırmaya çalışıyoruz ancak kestirme yol yok. Yapılması gerekeni yapıyoruz. Şu anda önümüzde, daha çok doğal gaz rezervi bulmak gibi bir mesele var. Yapılabilecekken yapılmamış bir şey yok” dedi.
   Doğal gaz projelerinin hayata geçirilmesi için tatmin edici rezervlerin bu yıl veya 2015 başlarında bulunup bulunmayacağı sorusuna karşılık Lakkotripis ilk göstergeleri elde edeceklerine işaret ederek şöyle devam etti:
   “Kapsamlı bir göstergeye sahip olabilmemiz için, en azından İtalyan ENI şirketinin çalıştığı doğu parsellerinde yaklaşık 12-18 ay beklememiz gerekiyor ancak yılsonuna kadar bazı ilk göstergeleri elde edeceğimizden eminiz.”
   Lakkotripis, Amerikalı yatırımcıların, Güney Kıbrıs’a giriş izni verilmesi prosedüründe iyileştirmeler istediğini; enerji alanına yatırım yapacak şirketlerin de platformlarda çalışacak uzman personele ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Rum bakan, Amerikalı yatırımcıların, teçhizat ve malzeme nakliye prosedürlerinin (örneğin boruların bir ülkeden diğerine nakliyesi) de basitleştirilmesini tavsiye ettiklerini de vurguladı. Fileleftheros haberi “Kestirme Yol Yok” başlığıyla okurlarına aktardı.

Yüzer tesis terminali yerinden ediyor

   Öte yandan Haravgi “Yüzer Tesis, Terminali Yerinden Ediyor” başlıklı haberinde Rum “Hidrokarbon Şirketi” (KRETİK) eski Başkanı Haralambos Ellinas şu anda yüzer doğal gaz sıvılaştırma tesisi kurmaya daha yakın olunduğunu değerlendirdiğini yazdı.Gazeteye göre, Ellinas, Rum tarafında yayın yapan Astra radyosuna yaptığı açıklamada, yüzer doğal gaz sıvılaştırma tesisi kurulması halinde kara terminali kurulmamasını gündeme getireceğini ancak kurulması halinde kara terminalinin de Güney Kıbrıs’ı ihracat merkezi haline getireceğini ve daha ucuz doğal gaz almasını sağlayacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474