banner564

Analar ağlıyor

Bir günde gerçekleştirilen terör saldırılarında 6 şehit verdik

Analar ağlıyor
banner598
Türkiye dün kara bir gün yaşadı. Ülke genelinde sabahtan itibaren başlayan terör saldırılarında 5 polis bir de asker şehit oldu. Türkiye, İstanbul Sultanbeyli'de yaşanan karakol baskınıyla sarsıldı. Sultanbeyli'de yaşanan karakol baskınının ardından, olay yeri inceleme görevini yerine getirirken ikinci bir saldırı daha gerçekleşti ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürü Beyazıt Çeken şehit oldu.
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde ise askeri helikoptere bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından ateş açıldı. Açılan ateşte terhis olan ve havalimanına gitmek için helikoptere binen Doğan Acar Şehit oldu. Türkiye bu haberle kara bir yas tutarken, bir felaket haberi de Silopi'den geldi. Silopi'de yola mayın döşeyen PKK'lılar, özel hareket aracı geçerken uzaktan kumanda ile mayını patlattı. Aracın içerisinde bulunan 4 özel harekatçı polisimiz şehit oldu.

4 şehidin kimlikleri belli oldu
Saldırıda şehit düşen polis memurlarının 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu, 24 yaşındaki M.Yayha Mertcan, 22 yaşındaki Savaş Akyol ile aynı yaştaki Şahin Polat Aydın olduğu açıklandı. 
Şehit polis memurlarından bekar olan Resul Kayaoğlu'nun Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Köseköy nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Elazığ'ın Aksaray Mahallesi Mustafa İspir Caddesi'nde oturan yakınlarına acı haber dün polis ekipleri tarafından verildi. Eve giden polislere, adreste şehidin ailesinin Kovancılar İlçesi Köse Köyü'nde oturduğunun söylenmesi üzerin ekip ambulanslar eşliğinde aileye haber vermek üzere köye gitti. Mahallede oturan şehit polis memuru Resul Kayaoğlu'nun yakınları gözyaşları döktü.



Denizli’ye ateş düştü

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, askeri helikoptere bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olan er Doğan Acar'ın Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki baba ocağında yas var. 
Şehidin, Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'ndeki babaevine acı haber, 112 Acil Servis ekipleri eşliğinde gelen Denizli Merkez Komutanı Piyade Albay Hasan Hüseyin Atamer ve diğer yetkililer tarafından verildi.
Haberin duyulmasının ardından Atatürk Bulvarı ile şehidin ailesinin evine Türk bayrakları asıldı. 
Anne Fatma Acar, şehit oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Bir süre baygınlık geçiren şehidin kardeşi Şahin Acar'a sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Şehit Doğan Acar'ın bekar olduğu öğrenildi. 

“Kaldı 7 gün bir tanesi…”
Öte yandan Şehit Acar'ın, 5 Ağustos'ta sosyal paylaşım hesabında kız arkadaşına hitaben “Kaldı 7 gün bir tanesi, sana kavuşmama 7 gün kaldı” mesajını paylaştığı görüldü.
Terhis olan ve izne ayrılan erbaş ile erleri Beytüşşebap'tan Şırnak merkeze nakleden helikoptere, Beytüşşebap yakınlarında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce açılan ateş sonucu, terhis olduğu öğrenilen er Doğan Acar ağır yaralanmış, aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilen Acar, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474