banner564

Bahçeli’den koalisyon açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ve CHP arasındaki koalisyonun bir an önce kurulması gerektiğini belirterek, "AKP ile CHP'den beklentimiz, Türkiye için istikşafı görüşmelerden sonra inisiyatif almaları, inkişafı bir koalisyon hükümetinde buluşmalarıdır.

Bahçeli’den koalisyon açıklaması
banner598
MHP Genel Başkanı Bahçeli açıklamasında, "AKP ile CHP Genel Başkanlarının daha fazla zaman kaybına izin vermeden koalisyon zemininde bir araya gelmek için fedakârlık göstermeleri ülkemiz için hayati önemdedir" ifadelerini kullandı. Bahçeli, ülkedeki şartların oldukça ağırlaştığını ve gelişmelerin vahim bir sınıra dayandığını belirterek, erken seçimin ikinci planda olduğunu vurguladı. 
Bahçeli, AK Parti-CHP arasındaki koalisyon görüşmelerine ilişkin yazılı açıklamasında, milletvekilliği genel seçiminin üzerinden 65 "uzun" gün geçmesine rağmen demokratik normalleşme, siyasi uzlaşma ve istikrar özlemlerinin henüz vasat bulamadığını kaydetti. 
Bahçeli şöyle konuştu: “Bu iki parti, tarihin kendilerine yüklediği büyük sorumluluktan kaçmamalı, milli menfaatler doğrultusunda hükümet kurmak için kolları sıvayacak irade ve özeni sergileyebilmelidir. AKP ile CHP genel başkanlarının daha fazla zaman kaybına izin vermeden koalisyon zemininde bir araya gelmek için fedakarlık göstermeleri ülkemiz için hayati önemdedir. Türkiye'nin geçici hükümetle daha fazla devam ve idaresi mümkün olmadığı gibi doğru da değildir."

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473