banner564

Anıtkabir’de insan seli

Ulu Önder Atatürk, ölümünün 81’inci yılında törenlerle anıldı

Anıtkabir’de insan seli
banner598

 Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 81. yıldönümü dolayısıyla dün tüm yurt tek yürek oldu.  

Vatandaşlar, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulundu. Anıkabir’de tören düzenlenirken, Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında da anıldı. Anıtkabir ve Dolmabahçe Sarayı’na yüzlerce kişi akın etti. 
Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yılında Anıtkabir'de tören düzenlendi. 
Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yüksek yargı organı başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, kuvvet komutanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Erdoğan ve beraberindekiler Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı.
Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Anıtkabir ve Dolmabahçe Sarayı’na akın ettiler
Gün dolayısıyla Anıtkabir'de ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Anıtkabir, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından ziyarete açıldı. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya giden binlerce vatandaş, taşıdıkları Türk bayrakları ve çiçeklerle Atatürk'ün kabrini ziyaret etti.
Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anıldı. Saray önünde erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ve öğrenciler, Atatürk'ün yatağına beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı. 
Sarayın Harem bölümündeki 71 numaralı odada düzenlenen anma töreni, çelenk ve buketlerin, Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği yatağın üzerine bırakılmasıyla başladı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal ettiği Türk bayrağı örtülü yatağının iki yanında iki polis memuru saygı nöbeti tuttu. 
Geçen sene 80 bin kişinin ziyaret ettiği Dolmabahçe'de bu yıl 150 bin kişi bekleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474