banner564

Araklı’da ölmek bile zor

Trabzon’da, 86 yaşındaki kadının cenazesi, evinin engebeli arazide bulunması nedeniyle bir süre ilkel teleferikle taşındı

Araklı’da ölmek bile zor
banner598
Trabzon'un Araklı ilçesindeki  hayatını kaybeden 86 yaşındaki kadının cenazesi, evin engebeli arazide bulunması nedeniyle bir süre ilkel teleferikle taşındıktan sonra toprağa verildi. İlçenin Taştepe Mahallesi Küf mevkisindeki kayalık alanda yer alan yamaçta bulunan evde oturan Zeliha Helvalı (86) yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle  hayatını kaybetti. Defnedilmek üzere  yakınlarınca tabuta konularak evinden çıkartılan yaşlı kadının cenazesi, cenaze töreni ve defin işlemi izin mezarlığa götürülmek istendi. Helvalı'nın evinin bulunduğu alanın engebeli olması nedeniyle araçların gidememesi ve patika yolunun da dar ve fazla eğimli olması üzerine köylüler teleferikle taşınmasına karar verdi.
Yaşlı kadının cenazesini teleferiğe koyarak tabutu iple bağlayan yakınları, cenazeyi teleferik yardımıyla yaklaşık 300 metre uzaklıktaki karayoluna ulaştırdı. Burada bekleyen diğer yakınları tarafından bir kamyonetin kasasına konulan Helvalı'nın cenazesi, daha sonra aynı mahallenin Tivri mevkisindeki mezarlık yakınına götürüldü. Arazi koşulları nedeniyle araçların da belli bir yere kadar gitmesi üzerine mahalle sakinlerince bir süre omuzlarda taşındıktan sonra mezarlığa ulaştırılan Helvalı'nın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının andından toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2014, 08:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473